Kapalıçarşı'yı turizm vurdu

Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerininin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biri olan Kapalıçarşı'yı turizm vurdu. Turizmden oldukça etkilenen dükkanlar teker teker kepenk indirmeye başladı.

Kapalıçarşı'yı turizm vurdu

YIL SONUNDA 1500 DÜKKAN KAPANACAK

Taksim, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı'ndan sonra Kapalıçarşı'da bulunan 3 bin 600 dükkandan 600’e yakını kapanırken, ay sonunda bu rakamın 1000’i, yıl sonunda ise 1500’i bulacağı düşünülüyor.

Kapalıçarşı'yı turizm vurdu

KİRALARDA İNDİRİM YAPILMALI

Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Bu rakam ekim ayı sonunda 1000’e çıkacak. Ancak birçok kiracının sözleşmesi yıl sonunda bitiyor. Eğer kiralar düşmez ise yıl sonunda kapanan dükkan sayısı 1500’ü bulur” diye konuştu.

Kapalıçarşı'yı turizm vurdu

DÜKKANLAR İŞ YAPAMIYOR

Kapalıçarşı’ya gelen ziyaretçilerin önemli bir bölümünün yabancılardan oluştuğunu anlatan Hasan Fırat, “En çok hediyelik eşya, çanta ve deri dükkanları ile kuyumcular dükkan kapattı. Hediyelik eşya alıcılarının yüzde 90’ı turistlerdi. Turistler gelmeyince bu dükkanlar hiç iş yapamaz hale geldi. Kapalıçarşı’da 1000’e yakın kuyumcu bulunuyordu. Bu sayı 600’e indi. Birçok dükkanın kira sözleşmesi yıl sonunda tamamlanıyor. Çıkmak isteseler bile dükkan sahibi parayı istiyor. Bu yüzden de henüz dükkanları kapamadılar ama sözleşmeleri de yenilemediler” ifadelerini kullandı.