Kapıkule’de uyuşturucu tacirlerine ağır darbe
İHA

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi'nin kurulmasının ardından, uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik trend analizleri oluşturuldu.

RİSKLİ ARAÇLAR SIKI TAKİPTE

2018 yılında öne çıkan ve eroin yapımında kullanılan asetik anhidrit yakalamaları odağa alınarak yapılan değerlendirmelerde, Türkiye’den transit geçen araç ve firmalar üzerinde analizler yapıldı. Yabancı irtibat görevlileri ile yapılan bilgi alışverişlerinde riskli araç ve profiller oluşturularak, İhbar Takip Programı'na kaydedildi.

DEDEKTÖR KÖPEKLER İŞ BAŞINDA

Bu kapsamda sürücülüğünü Bulgar uyruklu şahsın yaptığı tır, Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na geldiğinde sistem uyarı verdi ve araç, taranmak üzere Araç ve Konteyner Tarama Sistemi'ne yönlendirildi.

TIRIN DORSESİNDEN ÇIKTI

X-ray taramasında tırın dorsesinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine yapılan detaylı aramada; aracın dorse tabanının ön kısmında, üzerleri karbon kağıdı ve naylon streç filmlerle sarılmış, 67 kilogram 366 gram eroin ele geçirildi.

Kapıkule’de uyuşturucu tacirlerine ağır darbe

İKİNCİ OPERASYON

İkinci operasyonda ise; Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahas'ına gelen Irak pasaportuna sahip şahsın sürücülüğünü yaptığı araç, Edirne NARKOTİM tarafından şüpheli değerlendirilerek x-ray cihazına yönlendirildi.

Kapıkule’de uyuşturucu tacirlerine ağır darbe

X-Ray operatörü tarafından yapılan incelemede, araçta şüpheli yoğunluklar tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpekleri ile detaylı arama yapıldı.
Yapılan aramada, havalandırma ızgarası olarak tabir edilen boşluğun her iki yanında kaportaya sabitlenmiş, sac kapakların arka kısmındaki doğal boşluğa gizlenmiş vaziyette paketler yerleştirildiği görüldü.

Şahsın, daha az şüphe çekmek amacıyla eşi ve iki çocuğu ile seyahat ettiği anlaşıldı. Yapılan sayım ve tespit neticesinde toplam ağırlığı 36 kilogram 812 gram olan eroine el konuldu.

PİYASA DEĞERİ 21 MİLYON LİRA

Gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda ele geçirilen toplam 104 kilogram 178 gram eroinin piyasa değerinin, 21 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar, soruşturma dosyalarının tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kapıkule’de uyuşturucu tacirlerine ağır darbe

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)