Kar İstanbul'a geliyor - Video

Kar İstanbul'a geliyor - Video

Edirne'de etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürürken Meteoroloji, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl) ile Erzurum, Hakkari, Şırnak, Siirt , Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar; Marmara'nın kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova), Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ve Sinop, Adıyaman, Yozgat, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Muğla ile Antalya'da kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Tokat, Çorum), Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İL İL 3 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

SICAKLIK 8-10 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığı Marmara ve Batı Karadeniz'de 8 ila 10 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara ve kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara'nın kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova), Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ve Sinop, Adıyaman, Yozgat, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Muğla ile Antalya'da kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yurdun doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreslerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinden itibaren Trakya'da kar, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı yönlerden (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

EGE:
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Afyon ve Kütahya çevreleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

AKDENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Akdeniz, Muğla ile Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusunda (Yozgat, Sivas, Kayseri), akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin doğusunda, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

BATI KARADENİZ:
Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Sinop, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar Orta Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, akşam saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat) ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl) ile akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Hakkari, Şırnak çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl) yağmur, akşam ve gece saatlerinde bölgenin yağış alan kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde kuzeyinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa) ile yarın (Salı) Diyarbakır çevreleri sağanak yağışlı geçecek.