USD: 1,8430
EURO: 2,3070
ALTIN: 92,74
BONO: 9,53
PETR: 106,85

İstanbul 15°C

Ankara 12°C

İzmir 14°C

Kar kilolarına dikkat

Soğuk havalar ısınmak ve enerji toplamak için daha fazla yeme hissi verebilir ve artan iştahı kontrol etmek zorlaşabilir

01.02.2012 - 11:17

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, bu durumda sağlıklı ve düşük kalorili seçeneklere yönelerek hem yeme isteğinizi karşılayabileceğinizi hem de kilo alma riskinden kurtulabileceğinizi söylüyor.

İşte Dilara Koçak'tan aşırı soğuklarda beslenme önerileri:

BOL BOL ÇORBA İÇİN

"Çorbalara ağırlık verin, bol su ve bitkisel çay tüketin. Mevsim sebzeleriyle hazırlanmış sıcak bir çorba, kış aylarında hem keyifle tüketeceğiniz hem de midenizi doldurarak tokluk hissi yaratacak sağlıklı bir seçenektir. Çorbanıza küçük bir miktar taze zencefil de eklemeniz boğaz ağrılarına karşı da iyi gelecektir. İştahınızı kontrol etmek için bol sıvı özellikle de su ve bitki çayları tüketmeye dikkat etmelisiniz. Üstelik soğuk algınlıklarına karşı bol sıvı tüketmek önemlidir. Sıcak su içine çubuk tarçın biraz bal limon ve taze zencefil eklenebilir. Süt ile tarçın ve biraz bal karıştırılabilir. Yağsız patlamış mısır, hem keyifli hem düşük kalorili bir atıştırmalıktır."

Bir araştırmaya göre kadınların fazla kilolarında dizilerin de etkisi var. Film ya da dizi izleme eylemini daha keyifli kılmak için elbette eller atıştırmalıklara uzanıyor. İşin en tehlikeli kısmı ise akşam yemeğini televizyon karşısında yemek. Çünkü bu yemek normalden çok daha fazla uzuyor. Dilara Koçak, "Mutlaka televizyon karşısında bir şeyler yemek istediğinizde yoğurt ve meyve gibi sağlıklı seçeneklere yönelmeniz yararınıza olacaktır" diyor.

KIŞ SEBZELERİNİ MENÜNÜZDEN EKSİK ETMEYİN

Öğünlerde kış sebzelerine ağırlık verilmesini tavsiye eden Koçak, "İnsan doğası gereği kış aylarıyla birlikte metabolizma çalışma hızı da yavaşlıyor. Bu da vücudumuzun daha az kalori harcamaya başlaması anlamına geliyor. Dolayısıyla kilo almamak ya da kilo kaybetmek istiyorsak daha düşük kalorili yiyeceklere yönelmemiz veya aldığımız kaloriyi yakmak için hareket etmemiz gerekiyor. Kış mevsiminde olduğu gibi metabolizmanızın yavaşladığı durumlarda egzersiz yapmanız çok önemlidir. Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Üstelik düzenli egzersize bağlı olarak vücut enerjisi artar, yorgunluk hissi minimuma düşer" diye konuşuyor.

LİGHT ETİKETLİ ÜRÜNLERE DİKKAT

Diyet ürünler tehlikesiz göründükleri için aşırı tüketime oldukça müsait. İstenmeyen tablo bu gıdaların diyet etiketli olmasına rağmen hala kalorili olduklarını unutunca ortaya çıkıyor. Unutmayın ki, bir ürünün ambalajında light etiketi bulunması demek, istediğiniz kadar tüketebileceğiniz anlamına gelmiyor.

‹‹ Önceki haber

İsrail istihbarat sitesinden Türkiye iddiası

Sonraki haber ››

Fransa Büyükelçisi: Fransızlar yaşanan acıları bilmiyor

Yorumlar

Tüm yorumlar »
Adınız soyadınız:

Gönder
Vazgeç ya da

Yükleniyor...
Ayasofya'da öğle namazı Morg girişinde yazan bu uyarıya dikkat - Galeri Faruk Çelik: Memura enflasyondan fazlasını önerdik Play Off tarih oldu Orman: Onur ve gurur duyuyorum Damat adayının ilginç gelin adayı kriteri - Video Mehmet Topal Fenerbahçe'de Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek Menajerinden Emre Belözoğlu gerçekleri Haciz işleminde kredi kartı dönemi Apple'ın logosunun ters durmasının sırrı ortaya çıktı CHP'de yerel yönetimlere uyarı: 3 sandığa hazır olun Eurovision rehberi Kore'de Güneş fırtınası Beşiktaş'ta son aday Doll
Kamer Genç'ten yeni gaflar 04:28
Kamer Genç'ten yeni gaflar

"Kavgaysa kavga.. Kana kan isteriz."

İsrail'den Türkiye'ye One Minute 01:26
İsrail'den Türkiye'ye One Minute

Eurovision'da İsrail, Can Bonomo'lu Türkiye'ye 1 puan verdi.

Rüştü Milli Takıma veda etti-İzleyin 23:29
Rüştü Milli Takıma veda etti-İzleyin

A Milli Takım'da kaleci Rüştü Reçber jübilesini yaptı.

Türkiye Finlandiya'yı geçemedi-İzleyin 23:24
Türkiye Finlandiya'yı geçemedi-İzleyin

Hazırlık maçında Türkiye, Finlandiya'ya yenildi.

El Kaide kaçırdığı diplomatın görüntüsünü yayımladı 22:53
El Kaide kaçırdığı diplomatın görüntüsünü yayımladı

Yemen'de El Kaide militanları, geçen ay kaçırdıkları Suudi diplomatın görüntüsünü internette yayımladı.

Eurovision'da Türkiye üzüldü İsveç rekor kırdı 22:17
Eurovision'da Türkiye üzüldü İsveç rekor kırdı

Türkiye Can Bonomo ile üzülürken İsveç birinci oldu.

Bakan Çağlayan'dan AB eleştirisi 22:02
Bakan Çağlayan'dan AB eleştirisi

"Avrupa Birliği iki yüzlü."

Ahmet Kaya şarkısı Türkçe Olimpiyatları'nda - Video 12:46
Ahmet Kaya şarkısı Türkçe Olimpiyatları'nda - Video

Çeşitli ülkelerden öğrencilerin katıldığı Uluslararası Türkçe Derneği Olimpiyatları'nda elemeler başladı.

Babacan'ın kayınçosuna 28 bin dolarlık koltuk 11:33
Babacan'ın kayınçosuna 28 bin dolarlık koltuk

Başbakan Yardımcısı Babacan'ın kayınçosu 28 bin dolar maaşla Tanıtım Ajansı'nda işe başladı..

Kayseri'deki patlamadan ilk görüntüler - Galeri 10:49
Kayseri'deki patlamadan ilk görüntüler - Galeri

Kayseri'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada 2 polis memuru şehit düştü.

Oğlum Bak Git'in kahramanı konuştu - Video 17:24
Oğlum Bak Git'in kahramanı konuştu - Video

'Oğlum Bak Git' videosunda belediye çalışanının saldırısına uğrayan çocuk konuştu.

Kayseri'de patlama: 1 şehit 10:03
Kayseri'de patlama: 1 şehit

Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. 1 polis şehit oldu.

Askerlik Kanunu'nda değişiklik kabul edildi 22:06
Askerlik Kanunu'nda değişiklik kabul edildi

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

Yiğit Bulut: Faiz haramdır - izle 18:15
Yiğit Bulut: Faiz haramdır - izle

Bulut: 'Bütün hayatım boyunca ekonomi çalışmalarımda geldiğim bir nokta var; bunu şerefimle söylüyorum, Faiz haramdır'


52,172 kişi takip ediyor

Oyun oyna kafanı dağıt !