Kar nedeniyle eğitime ara verilen iller

Kar nedeniyle eğitime ara verilen iller

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ile birlikte tatil haberleri gelmeye başladı. Bursa, Balıkesir, Kastamonu, Bolu, Karabük, Düzce, Çanakkale, Kütahya, İzmir, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Edirne ve Manisa'da okullar kar nedeniyle tatil edildi.

ESKİŞEHİR

Valilikten yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarın tatil edildiği ifade edildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de, yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ve yarın için ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi. Bunun, günlük yaşamı etkilediği ifade edilen açıklamada, okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ve yarın için ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı ifade edildi.

KÜTAHYA

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kütahya merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten alınan bilgiye göre, ilde süren kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği yerleşim birilerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar'da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

BOLU

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında il merkezi ve bilhassa yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olduğu ve yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğinin değerlendirildiği vurgulandı.

BURSA

Bursa'da da Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde okullar iki gün tatil edildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devan eden kar yağışı nedeniyle Dursunbey'de 66 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 600 öğrenci, yolların kapanması nedeniyle sabah saatlerinde okullarına gidemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de taşımalı sistemle eğitim verilen 6 lise ve 16 ilköğretim okulu öğrencilerine bugünün tatil edildiğini duyurdu. Kar tatilinin hava şartlarına göre uzatılabileceği, bununla ilgili duyurunun ise daha sonra yapılacağı bildirildi.

BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla 31 Aralık'ta Bilecik genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verildiği kaydedildi.

KARABÜK

Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden kentteki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

DÜZCE

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden kentteki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

İZMİR'İN KINIK İLÇESİ

İzmir’in Kınık İlçesi’nde, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Okul servisleri mahsur kalırken, Kaymakamlık ilk ve orta dereceli okulları yarın için tatil etti.

SAKARYA

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık 2014 Çarşamba eğitime ara verildiği bildirildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi başlanacağı kaydedildi.

EDİRNE

Alınan bilgiye göre, Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma sebebiyle 31 Aralık'ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

MANİSA

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okulların tatil edildiğini, değer ilçelerde kararın kaymakamlıklara bırakıldığını belirtti.

Bektaş, okulların tatil edildiği Demirci, Gördes ve Kırkağaç dışındaki diğer ilçelerde taşımalı sistemle okula getirilen öğrencilerin yarın okullara getirilmeyeceğini, bu öğrencilerin izinli sayılacağını ifade etti.