Kar yağışları barajlara yarayacak
Ajanslar

İBB'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı akşam saatlerinde şehri terk ediyor. Akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışları barajlara yarayacak

BARAJLAR YÜZDE 15 DOLACAK

Ancak Pazar sabahına kadar gece ve sabah erken saatlerde don ve buzlanma hadisesi bekleniyor.Kar yağışında 5 ila 50 cm aralığında kar kalınlıkları ölçüldü. Kar ve beklenen yağmur yağışlarından sonra baraj doluluk oranları %15 civarında artırması bekleniyor. Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı gece boyunca kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptı.

Ekipler eriyen kar sularının göllenmelere neden olmaması için gece ve gündüz yağmur suyu kanalları ve mazgallarda temizlik yaptı. Ana arterlerde çalışmalarını tamamlayan ekipler ara sokaklara da girerek ilçe belediye ekiplerine yardımcı oluyor. Vatandaşların riskli noktalara bırakılan 25 kilogramlık tuz torbalarından faydalandıkları görüldü.

1360 KİŞİYE YARDIM

4 bin kilometre yolda Bin 114 araç ile 5 bin 450 kişi kış çalışmalarını sürdürüyor. 142 traktör köy çalışmalarına destek verirken 32 araç ise metrobüs yolunda çalışma yaptı. Ana arter ve kavşaklara 25 kilogramlık 40 bin torba tuz, 250 yere de 1 tonluk tuz bırakıldı.

Bazı bölgelerde vatandaşlar ara sokaklarda tuzları kullanarak yollara döktü. Son 24 saatte 6.25 ton tuz, 76 ton solüsyon kullanıldı. Zeytinburnu Kompleksinde bugün 380 kişi misafir edilirken toplamda 1.360 vatandaşa, barınma, banyo, sağlık taraması, giyim eşyası hizmeti verildi.