Karabük’te cinsel istismar operasyonu
İHA

karabük taciz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı 183 Sosyal Destek Hattı’na yapılan ihbar sonrası polis ekiplerinin yaptıkları operasyon kapsamında S.L.Ö (10), S.Ö, (11) S.T. (8) ve B.T.’ye (10) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen B.Ö. (39), M.D. (37), S.B. (29) ve M.A. (17) “Küçük çocuğa cinsel istismar” suçlarından tutuklanarak Karabük T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. G.Ö. (41) ile Y.B.’nin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

AYDIN'DA KAYIP KIZ ÇOCUĞU FUHUŞTAN KURTARILDI

Edinilen bilgilere göre; Aydın’da ailesinin jandarmaya başvurarak kayıp olduğunu bildirdiği 16 yaşındaki N.U., jandarma istihbarat ekiplerinin yaptığı inceleme ve araştırma sırasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulundu. 3 ay önce bilinmeyen nedenle evden ayrılan N.U’nun Fethiye’nin Esenköy Mahallesi yolu üzerinde 3 katlı evin 1. katında olduğu jandarma tarafından tespit edildi. Jandarma ekipleri O.M (58) ve H.K. (46)’nın 16 yaşındaki N.U ile birlikte aynı evde yaşadığını belirleyip operasyon yaptı. Jandarma kayıp olarak aranan 16 yaşındaki N.U’ya zorla para karşılığı fuhuş yaptırıldığını da ortaya çıkardı.

Jandarma ekipleri N.U’yu ifadesini aldıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü yetkilerine teslim edip devlet koruması altına aldı. Jandarma tarafından yakalanan O. M. ile H. K. hazırlanan suç dosyasıyla Fethiye Adliyesine sevk edildi. O. M. ile H. K. küçük yaştaki kızı alıkoymak ve zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanıp Eşen Kapalı Cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)