Karadeniz'in kışla mücadelesi
AA

Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'de soğuk hava ve kar yaşamı olumsuz etkiliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışının sürdüğü belirtildi. Geceden bu yana etkili olan kar yağışıyla 645 mahalle yolu kapandı, ortalama kar kalınlığı ise 56 santimetre ölçüldü.

452 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Geceden bu yana belediye ekipleri, 65 hasta ve 25 cenazeye müdahale etti. 452 personel, 349 araçla kapanan mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Karadeniz'in kışla mücadelesi

- Giresun

Giresun merkezde 20, Bulancak'ta 52, Çamoluk'ta 17, Çanakçı'da 3, Dereli'de 34, Doğankent'te 6, Espiye'de 17, Görele'de 13, Güce'de 15, Keşap'ta 12, Piraziz'de 11, Tirebolu'da 29, Yağlıdere'de 22 olmak üzere il genelinde 251 köyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi 61 ekiple kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Giresun'u iç kesimlerdeki ilçeleri ile Sivas'la olan kara yolu bağlantısı üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgede kar yağışının yanı sıra zaman zaman etkili olan tipi sebebiyle, ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Öte yandan, dün gece Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası'nda araçta mahsur kalan 7 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Karadeniz'in kışla mücadelesi

- Gümüşhane

Gümüşhane İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, merkezde 43, Kelkit'te 65, Köse'de 11, Kürtün'de 28, Şiran'da 64 ve Torul'da 25 olmak üzere toplam 236 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekiplerin karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Karadeniz'in kışla mücadelesi

- Rize

Rize'de gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, İkizdere'de 28, Çayeli'nde 13 ve merkezde 4 olmak üzere 45 köy yolu ulaşıma kapandı. Söz konusu alanda 1158 kilometre yolun açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 31 personel, 18 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Merkeze bağlı yüksek mahallelerde de kar yağışının sabah erken saatlerde başlamasının ardından, belediye ekipleri tedbirlerini artırdı.

Öte yandan, İkizdere ve Çamlıhemşin'de toplam 14 köyde kışın kimse yaşamadığı için çalışmaların ilkbaharda gerçekleştirileceği bildirildi.

Karadeniz'in kışla mücadelesi

- Artvin

Artvin İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, merkezde 2, Şavşat'ta 12, Yusufeli'nde 12 olmak üzere toplam 26 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karadeniz'in kışla mücadelesi

- Bayburt

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayretin Koçyiğit, kar yağışının il genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olduğunu ve ulaşımda aksamalara yol açtığını söyledi.

Kar yağışının ardından İl Özel İdaresi'ne bağlı 30 ekibin, ulaşıma kapanan 100 köy yolunu açmak için gece gündüz çalıştığını ifade eden Koçyiğit, kar yağışıyla bazı bölgelerde tipi ve fırtınanın da etkili olduğunu dile getirdi. Koçyiğit, sabah saatlerinden itibaren tipi ve fırtınanın yer yer etkisini azaltmasıyla, yol açma çalışmalarının daha rahat yapılabildiğini kaydetti.

Öte yandan, kar yağışı ve tipi Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı Geçidi'nde de ulaşımda aksamalara neden oluyor. Dün akşam saatlerinde kapanan ve bu sabah kontrollü olarak yeniden ulaşıma açılan Kop Dağı Geçidi'nde, trafik ekipleri çekici türü araçların geçişine izin vermiyor.

Karadeniz'in kışla mücadelesi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)