Karakola atmaya çalıştığı EYP elinde patladı

Dün gece İstanbul'daki Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Kanarya Polis Merkezi arkasında patlama meydana geldi.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, gece saatlerinde karakolun arka tarafına yaklaşan bir şüphelinin ateşlediği EYP'nin elinde patlaması sonucu yaralandığını tespit etti.

SAĞ ELİ PARÇALANDI

Polis, sağ eli patlama sonucu parçalandığı için Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan A.B'nin (19) polis merkezine çakmak gazıyla güçlendirilmiş parça tesirli, basınç etkili ve fitil ateşlemeli EYP'yi atmaya çalışan kişi olduğunu belirledi.

Karakola atmaya çalıştığı EYP elinde patladı
Küçükçekmece'de polis merkezine atmaya çalıştığı El Yapımı Patlayıcı (EYP) elinde patlayan şüpheli ve suça karışan diğer isimlerin fotoğrafları 05333782000 no'lu Ensonhaber WhatsApp hattıyla bir okurumuz tarafından paylaşılmıştır.

Ekipler, yaralıyı ve yaralı şahsı hastaneye getiren PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu öne sürülen İ.G. (18) ile M.E.U'yu (21) gözaltına aldı.

Hastanede tedavisi devam eden A.B'nin ilk ifadesinde, İkitelli'de yaşayan Ekin kod adlı örgüt sorumlusundan aldığı ve Kanarya Polis Merkezine atmak için fitilini ateşlediği patlayıcının elinde patladığını söylediği öğrenildi.

Diğer iki şüphelinin ise Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri sürüyor.

Karakola atmaya çalıştığı EYP elinde patladı