Karaköy'de emlak fiyatları 8 yılda 2.5 kat arttı

karaköy

Dünyanın önde gelen turizm bölgelerinden biri olmaya hazırlanan Karaköy'de otel projeleri yoğunluk kazanırken, konut fiyatlarında 8 yılda 2,5 kat artış yaşandığı belirleniyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Koordinatörü Şefik Ercan Keskiner, Galataport projesiyle birlikte son yıllarda giderek önem kazanan Karaköy bölgesinin turizm açısından çok daha cazip bir merkez konumuna ulaşacağını kaydediyor.

OFİS KULLANIMI AZALIYOR

Halihazırda Karaköy'de en büyük patlamanın otelcilik sektöründe yaşandığını belirten Keskiner, birçok işyeri ve işhanının pansiyon ve hotel olarak işlevini değiştirdiğini, büyük oyuncuların ise otel projeleriyle Karaköy ve yakın çevresinde yatırım yaptıklarını ifade ediyor. Karaköy'ün köklü bir ticari geçmişe sahip olduğunu ve özellikle büyük sigorta şirketlerinin yoğun faaliyet gösterdiğini ifade eden Keskiner, ancak sigorta şirketlerinin binalarını otele dönüştürülmek üzere satmaları nedeniyle bölgede ofis kullanımının son derece azaldığını belirtiyor. Keskiner, bölgede ofis sahibi olmak isteyenlerin ise 300-700 m2 aralığına sahip binaları satın alarak genel merkez olarak kullandıklarını kaydediyor.

METREKARE FİYATLARI 6 BİN DOLARDAN BAŞLAYACAK

Bölgede dönüşümün beş yıl önce başladığını belirten Keskiner, semtte talebin en yoğun olduğu alanların Bankalar Caddesi, Kemankeş Caddesi ve Meclisi Mebusan Caddesi arasındaki arterler olduğunu, kötü bir imaja sahip olan Zürafa Sokak ve civarının da bu kervana katılmış olduğunu ifade ediyor. Keskiner, özellikle Arap yatırımcıların ilgisini çeken ve metrekare fiyatlarının dönüşümle birlikte minimum 6.000 dolardan başlayan fiyatlarla pazarlanacağını ve dönüşümle birlikte beklenen potansiyeline kavuşacağını belirtiyor. Karaköy'de dönüşümün tamamlanmasıyla bölgenin bütüncül bir turizm alanı haline geleceğini söyleyen Keskiner, Salı Pazarı Liman Projesi tamamlandığında Türkiye'nin iki milyon civarında yolcuyla ilk 10'da yer aldığı kruvaziyer turizminde dünyada ilk üçe girmesinin mümkün olacağını belirtiyor.

Karaköy'de emlak fiyatları 8 yılda 2.5 kat arttı

EMLAK FİYATLARI 8 YILDA 2,5 KAT ARTTI

Sekiz yıl içinde gerçekleşen iki ihale sonrasında bölgedeki emlak fiyatlarının zirve yaptığını söyleyen Keskiner, sekiz yıl önce 3000-4000 TL olan birim metrekare değerlerinin günümüzde 8.000-10.000 TL metrekare dolayında olduğunu ifade ediyor. Oturum alanı 90-100 m2 civarında olan 5 katlı bir binanın ortalama satış değerinin 3-4,5 milyon dolar, deniz gören binaların ise 5-7 milyon dolar arasında değiştiğini kaydeden Keskiner, sekiz yıl önce bölgede bu rakamların hayal bile edilemeyeceğini dile getiriyor. Keskiner, son ihaleyle birlikte gayrimenkulde yaşanan hareketliliğin hız kesmeden süreceğini belirtiyor. Bölgede kar marjı yüksek 40-50 m2'lik bir dükkanın devir ücretinin bile 100-150 bin TL dolayında olduğunu söyleyen Keskiner, sadece dükkândan çıkmak için bu rakamların istendiği bölgede birim metrekare değerleri açısından tırmanışın devam etmesinin kaçınılmaz bir süreç olduğunu belirtiyor.