Karaköy'e 10 yılda 320 milyon dolarlık yatırım yapıldı

cvwefwe

Göreve geldiği günden itibaren, 11 yılda ilçenin her noktasında hayata geçirdiği dev projeler ile Beyoğlu’nun her yerinde değişim ve dönüşüm başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "50 yıldır çözüm bekleyen Okmeydanı bölgesindeki Tapu sorununu çözüme kavuşturduktan sonra, Tarlabaşı, Sütlüce-Örnektepe Kasımpaşa, Dolapdere ile Beyoğlu zirve yaptı" dedi.

Karaköy bölgesinde yapılan değişimi ve dönüşümü rakamlar ile ortaya koyan Başkan Demircan, Karaköy’de son 10 yılda 320 milyon dolar yatırım geldiğini ifade ederek “Galataport projesi hariç Karaköy’e doğrudan 3 bin 500 kişilik istihdam geldi” dedi.

BEYOĞLU EKONOMİSİ DÖNÜŞÜM GEÇİRDİ

Demircan, 30-40 sene önce Beyoğlu ekonomisinin tersaneler endeksli bir ekonomi olduğunu bildirerek “Hatta buralarda 20 bin kişiye kadar istihdam sağlandığı dönem oldu. Son 10 yılda politikayı doğru belirlediğimizi düşünüyorum. Biz turizm ve kültür endüstrileri üzerinden şehrimizi geliştirebileceğimizi düşündük. Zaten başka alternatifimiz yoktu. Dönüşüm sonucunda, Beyoğlu’nda fiyatların 50 kata kadar arttığını gördük. Özellikle Tarlabaşı’nda, İstiklal Caddesi’nde Kuledibinde, Bankalar Caddesi’nde, Karaköy’de, her tarafta fiyatlar çok arttı” dedi.

KARAKÖY’DE 12 BÜYÜK YATIRIM VAR

Karaköy’de son 10 yılda 551 binadan 229’unun tadilattan geçtiğini aktaran Demircan,  “Bölgede halen 12 tane büyük yatırım var. Bir tane de çok büyük yatırım var. Toplamda bin 600 oda, 320 milyon dolarlık yatırım şu anda yürüyor. Doğrudan 3 bin 500 kişilik istihdam yaratıyor, Galataport projesi hariç” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM 15 BİN KİŞİYE ÇIKACAK

Yeni yatırımlarla birlikte bölge halkının istihdam imkanlarının da artacağını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Galataport’un devlete ödediği para hariç, kendi yatırımı 750 milyon dolar. Orada otel olarak 400 odalı bir oteli var ama asıl yatırımı hem liman işletmesi, hem de çevreye yapacağı diğer turistik yatırımlar. Bunlarla birlikte 3-4 bin kişilik istihdam oradan bekleniyor. 12 otel yatırımıyla yaklaşık 7 bin 500 istihdam oluyor. Bunun artçılarının yansıması 15 bin istihdamdır” diye konuştu.