Karasu Sahil Parkı'nın temeli atılıyor

llkşlk

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Alanı çalışmalarının temel atma töreninin 29 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirileceğini açıkladı.

Toçoğlu, “Hamdolsun seçimlerde hemşerilerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyoruz. Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dahil olan kuzey sahilleri için gerekli çalışmaları başlatacağımızı açıklamıştık. Bu kapsamda projemizi hazırladık ve inşallah 29 Nisan Çarşamba günü Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Alanı projemizin temelini atacağız. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

25 BİN METREKARELİK SAHİLE DÜZENLEME

Hayata geçirilecek 5 milyon TL’lik rekreasyon projesi ile ilgili bilgiler de veren Toçoğlu, “Çalışmamız yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Sahil şeridi, inşa edeceğimiz amfi tiyatro, çocuk oyun grupları, kafeteryalar, plaj futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları, seyir terası ve sosyal alanlarla daha modern bir görünüme kavuşacak. İlçelerimizin turizm potansiyeline de önemli katkısı olacak çalışmamızla inşallah sahillerimizde mavi bayrak dalgalanacak” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Şehrin gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların devam edeceğini de belirten Başkan Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanımıza dahil olan sahillerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerimizde bulunan yaklaşık 60 kilometrelik sahil şeridinin temizliğini yapmıştık. Şimdi de sahillerimiz için rekreasyon projelerimizi hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.