Karataş'ta petrol arama çalışmaları başladı
İHA

Geçtiğimiz yıl aralık ayında onaylanan talep doğrultusunda, önce Mersin’in yaklaşık 30 kilometre açıklarındaki Kuzey Erdemli-1 kuyusunda petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapan Rowan şirketine ait ‘Rowan Norway’ platformu, geçtiğimiz günlerde römorkörler yardımıyla Karataş’ın yaklaşık 15 kilometre açığına çekildi.

İLK SONDAJIN VURULMASINA AZ KALDI

Platformun, önümüzdeki günlerde ilk sondajı vurması bekleniyor. 278 milyon lira değerindeki proje kapsamında, Karataş’ın güneyinde açılacak Kuzupınarı-1 kuyusunda 90 metre su derinliğine sahip lokasyonda, petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri 4 bin 100 metre derinlikte gerçekleştirilecek.

Karataş'ta petrol arama çalışmaları başladı

Karataş’taki kuyuda petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının, 4 ay süreceği bildirdi. Karataş Limanı’nda balıkçılık yapan Cengiz Kumlu ise petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, “Burada petrol varsa ve çıkarıp kullanabileceksek, bizden mutlu kim olabilir? Kendi yakıtımızı kendimiz üreteceğiz ve dışa bağımlı olmayacağız. Hem de kendi vatandaşımıza daha ucuza yakıt sağlayabileceğiz.” dedi.

Karataş'ta petrol arama çalışmaları başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)