Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz
Özel Haber

Eğer içinizde bir yerlerde seyahat ve özgürlük aşkıyla yanıp tutuşuyorsanız, karavanla gezmek bir gün gerçekleştirmeyi düşlediğiniz hayallerinizden biridir hiç şüphesiz. Bir yolculuğa çıkacaksınız; nereye gideceğinize, ne kadar süre kalacağınıza, nerede uyuyup nerede uyanacağınıza siz karar vereceksiniz. ‘Seyahat özgürlüğü’ diye buna derim ben; tam hayallerinizdeki gibi.

KARAVAN NE İŞE YARAR

Çoğu insan ülke genelinde karavanla seyahat etmenin ve kamp yapmanın zorlu bir egzersiz olduğunu düşünür; nitekim kolay iş değildir ama alacağınız keyif her şeye bedel.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

Karavan; içinde yatak, masa, sandalye gibi eşyalar bulunan tekerlekli bir araç. Bir de gezginlere sorun; onlar için anlamı özgür bir yolculuğun uçsuz rotası demek.

‘HER ŞEY DAHİL’ BİR TATİL

Sosyal medyada karavanla dünyayı gezen insanların fotoğraflarını görüyorsunuz; dağların tepesinde mi dersin, okyanusun önünde mi dersin, köpeğini arka koltuğa atan yollara düşüyor. ‘Nasıl gezelim para mı var’ bahanelerinizi bir kenara bırakın. Bodrum’da, Fethiye’de sadece otel için harcadıklarınıza sayarsınız; karavanla gezmek hepsine bedel.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

KİRALAYIN

Karavanla uzun bir yolculuğa çıkmak için satın alacak değilsiniz tabii, kiralayın. Karavan kiralayan pek çok firma hizmetinizde. 3 kişi ve daha az kişi sayısı için 10 m2'lik küçük karavanlar ideal olacaktır. Moto karavan modelleri için B tipi ehliyet yeterli. İçi dayalı döşeli birçok karavan seçeneğiniz var. İlgili kurumlardan uygun karavanı seyahat sürenize göre kiralayarak benzini fulleyip yola koyulun.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

FİYATLAR

Standart bir karavan ücreti günlük, haftalık ve aylık olarak bütçelendiriliyor. İnternetten kolayca erişebileceğiniz kiracınızla iletişime geçerek fiyat konusunda anlaşabilirsiniz. Kiralayacağınız karavanlar kalite ve standartlara göre değişse de günlük ücretler 300, 400, 500… şeklinde devam ediyor. Bu rakamlar size fazla gelmesin; unutmayın ki ne otel, ne vize, ne uçak biletine ihtiyacınız var; adeta her şey dahil bir tatili sürüyorsunuz.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

SİZ NEREYE, KARAVAN ORAYA

Karavanla yolculuğun en güzel tarafı dilediğiniz yerde kamp yapıp kimselerin görmediği, uğramadığı güzellikleri keşfedebilmeniz. Araştırmanızı ziyaret edeceğiniz karavan parkı veya kamp alanları üzerinde yapın. Kendi belirlediğiniz zaman içerisinde günlerce kamp yapabilme özgürlüğü de işin bonusu.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

KAMP ALANLARINI ARAŞTIRIN

‘Nereye gideceğim’ düşüncesi sizin için problem olmamalı; sonuçta birbirinden güzel tatil beldeleri ve manzaraları olan bir ülkede yaşıyorsunuz. Karavanınıza atlayıp belirlediğiniz rotalarda yolculuk ederken uygun kamp alanlarına aracınızı park edip tatil yapabilirsiniz.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİ SİZİN

Karavancılar özellikle tuvalet, duş gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kamp yerlerini tercih ediyor. Yol sizin, otel sırtınızda, kaptan sizsiniz. İster şehir içinde, ister Türkiye dolaylarında gezin. İstanbul düşkünleri için ilk duraklar Kilyos Mıstık Kamping, Şile’deki Woddyville ve Ağva’daki Greenpark olabilir.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

HER KÖŞE DEDİYSEM, MÜSAİT YERLERİ

‘E5’in kenarında uyuyayım’ diye düşünmezsiniz diye düşünüyorum. Özel olarak karavancılara ayrılan kamp alanları ve müsait beldelere park yapıp kurulabilirsin. Aksi halde yanlış park yüzünden ceza yemeniz ihtimal dahilinde.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

EGE’DEN AKDENİZ’E…

Ege ve Akdeniz kıyıları hem mevsim şartları hem de daha uzun konaklama yapmak isteyenler açısından çok elverişli. Daha güneye, Marmaris-Datça taraflarına uzandığınızda ise çoğu koy  park yapmaya müsait. Bolu- Yedigöller ise bir başka seçeneğiniz. Muğla’daki köylerde, Karabük’ün Yenice ormanlarında, Ayvalık Cunda Adası'ında, Kerpe’de, Kaş’ta yani nerede isterseniz orada bir tatil diyorum.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

HAYALİ BİLE GÜZEL

Bir hafta için bir karavan kiraladınız, rotanız hazır, yanınızda en sevdiğiniz arkadaşınız, radyoda favori şarkınız… Nereye gidiyorsunuz; Ege’ye. Her gün başka bir kumsalda, başka bir yerde uyanıyorsunuz. Kulağa hoş geliyor değil mi?

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz

Açık hava yaşamına maruz kalmak, ateşin etrafında oturmak ve berrak bir gökyüzü altında uyumanın zevkini kendinize yaşatın. Doğanın kollarında, ülkenin zenginliğini tecrübe etmek için bir fırsat.

TATİL ANLAYIŞINIZ DEĞİŞECEK

Karavanla yaptığınız her yolculuktan sonra şehir hayatına döndüğünüzde, bu işin aslında o kadar da zor bir zanaat olmadığını anlayacaksınız. Tasarruf damarlarınızı kabartan bu deneyim sayesinde potansiyel bir karavansever olmanız mümkün.

Karavanla Türkiye’yi gezeceğiz