Karayalçın'ı İstanbul için bizzat Kılıçdaroğlu aradı

murat karayalçın

Olağanüstü kongrede Parti Meclisi’ne aday olmayan Karayalçın’ın normalde genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı düşündüğü, ancak Kılıçdaroğlu’nun ricası üzerine il başkanlığı teklifini kabul ettiği öğrenildi.

71 YAŞINDA VE İSTANBUL'U BİLMİYOR

Karayalçın yıllardır Ankara'da siyaset yapan ve İstanbul ile bir ilgisi bulunmadığı bilinen 71 yaşındaki siyasetçi..

TEKLİFİ KABUL ETTİ

Hesaplarını 2015 seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için yapan Karayalçın’ın Kılıçdaroğlu’nun ricasını geri çevirmediği, teklifi kabul ettiği bildirildi.

2015 KADER SEÇİMİ

2015 seçimlerini partisi açısından “kader seçimi” olarak gören Kılıçdaroğlu, parti örgütlerinde de sürpriz atamalara hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun özellikle İstanbul’da seçime giderken belli bir ekibin ismi olmayan ve tüm kesimleri temsil edecek bir yönetim yapısı arayışı içinde olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu bu amaçla Karayalçın'ı bizzat kendisi arayarak "size ihtiyacım var" dedi.

SARIGÜL'E YAKIN OLMASIN DİYE..

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, mevcut İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e yakın bir isim olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun Karayalçın formülünü geliştirdiği öğrenildi.

ABİ FORMÜLÜ

Parti içindeki çeşitli muhalif kanatların üstünde olabilecek “abi” formülünü devreye sokma kararı aldığı belirtiliyor. Bu nedenle de Karayalçın’a öneri götürdüğüne dikkat çekiliyor. Kısa süre önce Karayalçın’la görüşen Kılıçdaroğlu’nun “Önümüzdeki seçimler çok önemli. Partimizin seçimlerden güçlü olarak çıkması gerekiyor. Bu nedenle size İstanbul’da ihtiyacım var” önerisi götürdüğü öğrenildi. 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayı planlayan Karayalçın’ın bir süre düşündükten sonra parti geleneklerinin gereği olarak öneriyi kabul ettiği belirtildi.