Karnından 5 kilo ur çıktı
İHA

Mevlüde Kertil’in yapılan tetkikinde karnında kitle tespit edildi. Kadının karnındaki miyomlar başarılı bir ameliyatla alındı. Kertil’in karnından toplam 60 miyom bulundu.

Karnından 5 kilo ur çıktı

HAMİLE GİBİ GÖRÜNÜYORDU

Hastasının karnının dışarıdan bakıldığında 6 aylık hamile biri gibi büyüdüğünün görüldüğünü belirten Prof. Dr. Fadıl Kara, “Genç bayan köy yaşamında bundan sıkıldığı, farklı anlamlar yükleneceğinden korktuğu için derdini anlatamamış ve gecikmiş. Bundan kurtulacağını, ameliyatla çözüm sağlanabileceğini söyledik. Ama onun korkusu şuydu: ‘Ben evli değilim, bekarım. Rahmim giderse çok kötü olur.’ Depresyona girme riski vardı. İkna ettim.'' dedi.

Karnından 5 kilo ur çıktı

5 KİLO AĞIRLIĞINDA 60 KİTLE ÇIKARILDI

2 saat süren başarılı ameliyatın sonunda çıkarttıkları etrafı ince bir zarla çevrili kitlenin yaklaşık beş kilo ağırlığında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kara, “60 tane miyom nüvesini rahimden sıyırarak temizledik.'' diye konuştu.

Sağlığına kavuşan Mevlüde Kertil de ameliyatta görev alan Prof. Dr. Fadıl Kara, Yrd. Doç. Dr. Pervin Karlı, Dr. Hürrem Sultan Ataç ve Dr. Gülten Şen ile hastane personeline teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)