Kars Belediyesi'nin ucube kararı

Kars Belediyesi'nin ucube kararı

Heykeltraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan İnsanlık Anıtını, Başbakan Erdoğan 'Ucube' olarak nitelendirmişti. Kültür Bakanı Başbakan Erdoğan'ın oradaki gecekondulara ucube dediğini, anıta demediğini söylese de Erdoğan ucube kelimesini anıt için kullandığını açıklamış ve Bakan Günay zor durumda kalmıştı.

Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkılması tartışmaları sırasında İzmir Karşıyaka Belediyesi anıtı kendi ilçelerine dikebileceklerini ifade etmişti.

TÜRKİYE DÜNYAYA BÖYLE BİR İMAJ VERMEMELİ

Mehmet Aksoy heykelin yıkılmasıyla ilgili daha önce şöyle konuşmuştu: ''Bu fiziki olarak tabii ki yavaş yavaş yıkılabilir. Ama büyük ihtimalle bu çok uzun zaman sürecektir. 1 yılı, 2 yılı bulacaktır. O kadar zaman içerisinde de bütün dünyada ses getirecektir. Bunun yapılmaması gerekir. Türkiye'nin dünyaya böyle bir imaj vermemesi gerekir. Bu çok üzücü bir şeydir. Yetkililerin, kurumların bu sorumlulukta olmaları gerekir. 3 sene içerisinde bir Koruma Kurulu 5 karar değiştirir mi? (Yıkım kararı var) deniyor, ben buna inanmıyorum. Böyle bir karar yoktu. Bir anda nereden çıkartıldı, imzalandı.''