Kars Valisi'nden Mert'in katiliyle ilgili açıklama

Kars Valisi Eyüp Tepe, Mert Aydın'ın katil zanlısı hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Her detayı tek tek anlattı.

"MERT'İN BABASIYLA ÖNCEDEN TANIŞIYORLAR"

"Fail Kars nüfusuna kayıtlı 1991 doğumlu Aykut Bal. 23 yaşında hırsızlık ve kız kaçırmadan sabıkası var.

Dün öğle saatlerinden itibaren tüm deliller elde edilmiş şahsa ulaşılmıştı takip ve yakalanma süreci akşam saatlerine kadar sürdü. Akşam 20.00 civarı şahsı aldık.

Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok"

Kars Valisi'nden Mert'in katiliyle ilgili açıklama

"25 MOBESE VE 20 İŞYERİ KAMERASI İNCELENDİ"

"Bu zorlu sürecin neticelenmesi bizi mutlu etti. Failin yakalanmasından mutluyuz. Bu süreç içerisinde uyumlu bir çalışma gerçekleştirdik.

Öncelikle polisimize teşekkür etmek istiyorum. Elimizde maalesef güçlü veriler yoktu elimizdeki az veriye rağmen 25 MOBESE ve 20 işyeri kamerası teker teker incelendikten sonra neticeye ulaşıldı."

Mert'in katili bu görüntülerle yakalandı

MERT BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Kars'ta İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'da oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen Aydın'ın ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Mert'e önce tecavüz eden katil, daha sonra başına taşla vurup boğularak öldürmüştü.

Kars Valisi'nden Mert'in katiliyle ilgili açıklama