Kars'ta öldürülen Mert Aydın'ın katili yakalandı

Kars'ta öldürülen Mert Aydın'ın katili yakalandı

Zanlı, akşam saatlerinde Kars'ta yakalandı. Mert'in üzerinden DNA örnekleriyle, bazı şüpheliler arasında DNA örnekleri eşleşmeye gönderildi. Kriminal şubenin raporu akşam saatlerinde Kars Emniyet Müdürlüğü'ne ulaştı ve şüphelinin kimliği tespit edilerek gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden zanlı, güvenlik nedeniyle Erzurum Cezaevi'ne gönderildi. Güvenlik nedeniyle zanlının ismi de açıklanmıyor.

KARS VALİSİ EYÜP TEPE'DEN İLK AÇIKLAMA

"1 haftadır Kars gündemini meşgul eden faili bugün akşam saatlerinde yakaladık. Tabi ki olayın adli boyutu vardı. İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde hem failin güvenliği açısından hem ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum'a gönderdik. Şu an Erzurum'a varmıştır veya varmak üzeredir. Olayla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapacağım. Yani bizim için tabi ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz ama en azından Mert'in katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Bilgiler bende var ama tabi ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yüzden şu an detaylı açıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ben her türlü detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gözaltı yoktur."

MERT ÖLÜ BULUNMUŞTU

İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'da oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen Aydın'ın ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu.

Kars Valisi Eyüp Tepe'den açıklama İZLE