Kartal'da çöken bina: 3 ölü 12 yaralı
DHA

Çakabey İmam Hatip Ortaokulu'nda basın mensuplarına yaptığı son açıklamalarından sonra son 3 saat içerisinde 6 kişinin enkazdan çıkarıldığını açıklayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bunlardan 5'i yaralı olarak kurtarıldı, şükürler olsun. Ama maalesef bir vatandaşımız da ölü olarak oradan çıkarıldı." dedi.

Kartal'da çöken bina: 3 ölü 12 yaralı

Yaralı olarak kurtarılan 5 kişiden birinin yoğun bakımda olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Bu yaralılarımız, Bahriye Aktar (75) yoğun bakımda. Tayyip Mahmut Alemdar (9), genel durumu iyi. Ali Alemdar (75), genel durumu iyi. Hüsniye Yaman (59) genel durumu iyi. Leyla Yaman (63), genel durumu iyi. Ölü olarak enkazdan çıkardığımız vatandaşımızın kimlik tespit çalışmaları da devam ediyor." dedi.

Kartal'da çöken bina: 3 ölü 12 yaralı

Arama ve kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi VİDEO

YARALILARIN TAMAMI KARTAL EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE

Yaralıların tamamının tedavilerinin Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sürdüğünü kaydeden Vali Yerlikaya, yıkılan binanın sağ tarafındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nda da risk bulunduğunu ifade etti.

Kartal'da çöken bina: 3 ölü 12 yaralı

Yerlikaya, şöyle konuştu:
"O binanın bodrumuna sayın bakanlarımızla birlikte girdik. O binanın bodrumundaki kolonlar, temellerde maalesef patlamalar var. Hemen yapılan enkaz arama kurtarma çalışmalarındaki görevli olan kardeşlerimizin ve çevre sakinlerinin sıkıntıya uğramaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, lazer yöntemiyle o binanın anlık hareketini izlemeye başladı. Dolayısıyla sadece bundan iki saat önce çalışmalara 5 dakika ara verildi.

Kartal'da çöken bina: 3 ölü 12 yaralı

Dolayısıyla o binanın hareketi, çalışmanın güven ortamında yapılması ve çevreye zararlı bir durum aksettirmemesi için devamlı takip ediyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vefat eden 3 vatandaşımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, şehrimize ve Kartal ilçemize başsağlığı diliyoruz. Acımız büyük ama yaralı kurtarılan 12 vatandaşımız ki bunlardan 3 tanesi yoğun bakımda. Diğerlerinin şu an için genel durumları iyi." dedi.

Kartal'da çöken bina: 3 ölü 12 yaralı

"TAHLİYE EDİLEN ÇEVREDEKİ BİNA SAYISI 7 OLDU"

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta meydana gelen Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi nedeniyle, Kriz Merkezince yürütülen arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Bu çerçevede, güvenlik gerekçesiyle tahliye edilen çevredeki bina sayısının 7 olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)