Kartal'daki binanın çökme nedeni
ensonhaber.com

Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'ndan kurtarılan 9 yaralının genel durumu iyi, 3 yaralının da yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Korkunç olayda 3 kişi de hayatını kaybetti.

Meydana gelen çökme nedeniyle, Kriz Merkezince yürütülen arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

YIKIMI GETİREN NEDENLER

8 katlı 14 daireli binanın çökme nedenleri ise kaçak çıkılan katlar, temeldeki zayıf donatı, iyileştirilmeyen zemin, perde beton olmaması, statik eksiklik, beton kalitesizliği ve bunun gibi pek çok hata...

Binanın altındaki konfeksiyonu genişletmek için, binayı ayakta tutan kolonlardan biri kesilmişti. Parsel çekme sınırına kadar da bodrum ilavesi yapılan bina, zeminden güçsüzleştirilmişti. Bunun üzerine bir de 3 kat kaçak çıkılınca, çökme için tüm hatalar tek tek yapılmış oldu.

Kartal'daki binanın çökme nedeni

Kartal'daki binanın çökme nedeni

ÇEVREDEKİ BİNALAR BOŞALTILDI

Çökmenin ardından güvenlik gerekçesiyle tahliye edilen çevredeki bina sayısı 7 oldu. Yıkılan binanın sağ tarafındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nda da risk bulunuyor. Binanın bodrumundaki kolonlarda, temellerde patlamalar oluştu.

Risk altında olan evlerden çıkarılan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) hazırlanan misafirhanelere yerleştirilecek.

Kartal'daki binanın çökme nedeni

"O BİNANIN ANLIK HAREKETİNİ İZLİYORUZ"

Vali Yerlikaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "O binanın bodrumuna sayın bakanlarımızla birlikte girdik. O binanın bodrumundaki kolonlar, temellerde maalesef patlamalar var. Hemen yapılan enkaz arama kurtarma çalışmalarındaki görevli olan kardeşlerimizin ve çevre sakinlerinin sıkıntıya uğramaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız lazer yöntemiyle o binanın anlık hareketini izlemeye başladı. Dolayısıyla sadece bundan iki saat önce çalışmalara 5 dakika ara verildi. Dolayısıyla o binanın hareketi, çalışmanın güven ortamında yapılması ve çevreye zararlı bir durum aksettirmemesi için devamlı takip ediyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vefat eden 3 vatandaşımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, şehrimize ve Kartal ilçemize başsağlığı diliyoruz. Acımız büyük ama yaralı kurtarılan 12 vatandaşımız ki bunlardan 3 tanesi yoğun bakımda. Diğerlerinin şu an için genel durumları iyi. "

Kartal'daki binanın çökme nedeni

Kartal'da bir bina çöktü VİDEO

Karşı binada oturan kadın Kartal'daki faciayı anlattı VİDEO