Kartepe'de kar faciası

kar

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan kayak merkezinde iki kadının üstüne otelin çatısından dev kar kütlesi düştü. Kar altında kalan kayakçı iki kadını vatandaşlar elleriyle kazıyarak aradılar.

KAR KÜTLESİNİN ALTINDA KALDILAR

Uzayan yılbaşı tatilini fırsat bilen vatandaşlar Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki kayak merkezine akın etti. Tatili değerlendirmek üzere tesislere gelen tatilcilerden iki kadın, talihsiz bir kaza geçirdi. Bir buçuk metreyi aşan karlar üstünde kayak yaparak eğlenen iki kadın, otelin çatısından düşen kar kütlesinin altında kalarak yaralandı. Kar kütlelerinin düşme anı ise otel yetkilisiyle röportaj yapan İHA muhabirinin kameralarına saniye saniye yansıdı.

Tatilciler kar kütlesinin altında kaldı İZLE

ÇIĞLIKLAR ÜZERİNE YARDIMA KOŞTULAR

Düşen kar kütleleri altında iki kişinin kaldığını gören vatandaşların çığlık atması üzerine olay yerine gelen uzman ekip ve diğer tatilciler, iki kadının bulunması için seferber oldu. Kimi elleriyle kimi ise küreklerle kazmaya başlarken, çok geçmeden bir tatilciye ulaşıldı.

10 DAKİKA SONRA ÇIKARILDILAR

Yaklaşık 10 dakikalık mücadelenin ardından vatandaşlar ve otel yetkililerinin çalışmasıyla kar altından çıkarılan yaralı kadın olayın şokuyla konuşamazken, bir süre sonra diğer tatilciye ulaşıldı. Bilinci açık olduğu görülen diğer tatilciye ise ilk müdahale otelin sağlık ekibi tarafından yapıldı. İlk müdahalesi yapılan tatilci, hastaneye götürüldü. Uzman ekipler ve vatandaşlar ise kar kütlesinin altında başka kişilerin olma ihtimaline karşın arama çalışması yaptı. Yaklaşık bir saatlik aramanın ardından kimseye ulaşılamadı.

ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Olayın ardından açıklama yapan otel yetkilisi Nurettin Mutlugün, “Her sene olan bir hadise başımıza geldi. Güvenlik şeridi çektiğimiz alana tatilciler girmiş. Çatıda biriken karlar ise maalesef tatilcilerimizin üzerine devrilmiş. İlk müdahaleyi otelimizde yaptık, daha sonra hastaneye sevk ettik. Bu konuda tedbirlerimizi daha da arttıracağız. Görevlilerimiz çatıda biriken karları temizliyor” dedi.

Öte yandan AFAD ekiplerinin yaptığı inceleme sonrasında kar altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Jandarma konuyla ilgili soruşturma başlattı.