Kartepe'de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı

1

Kocaeli’de 4 gün yağdıktan sonra bugün duran kar ile 1850 rakımlı Kartepe’nin zirvesinde kar kalınlığı 3 metreye çıktı.

Zirvenin hemen altında bulunan Green Park Resort Otel’in kayak pistleri, elektrik arızasının giderilmesinin ardından bugün açıldı.

KARTEPE'DE 3 METRE KAR

Kocaeli'de yoğun kar yağışı bugün bölgeyi terk ederken güneş kendini gösterdi. Ancak kentin hemen birkaç yüz metre yükseklikteki yerleşim bölgelerinde hala 1 metreye yakın kar bulunuyor. Samanlı dağlarının 1850 metrelik zirvesiyle bölgedeki en yüksek kesimi olan Kartepe ise Uludağ ve Kartalkaya’ya oranla bu yıl çok fazla yağış aldı. Bugün itibariyle zirvede 3 metre, 1650 metrelik rakımda bulunan Green Park Resort Otel ile kayak pistlerinin bulunduğu alanda ise kar kalınlığı 2 metre 55 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışının durması ve güneşin kendini göstermesiyle Kartepe’ye çıkan yoldaki buzların erimesiyle ulaşım da çok rahatladığından özellikle bu sabahtan itibaren Kartepeye kayak meraklıları akın etmeye başladı. Otel yetkilileri, yarın ve pazar günü burada büyük bir yoğunluk yaşanmasını bekledikleini söyledi.

Kartepe'de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı

YÜZDE 80 DOLU

Green Park Resort Otel Genel Müdür Önder Sıkıcıoğlu bu yıl diğer kayak merkezlerine oranla Kartepe’ye daha fazla kar düştüğünü belirterek, "Aldığımız bilgilere göre diger kayak merkezlerinden daha fazla kar var. Dün bu bölgede malesef elektrik kesintileri yaşandı. Fazla kar yağdığı için direkler devrilmiş. Bu nedenle kayak pistlerimizi dün açamamıştık. Dün akşam enerji sorunu tamamen giderildi ve pistlerimizi açtık. Şu anda doluluk oranımız yüzde 80. Ancak yarından itibaren doluluk oranının yüzde yüze çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Kartepe'de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı