Kartepe'deki eski Seka lojmanları restore ediliyor

fg

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ilçedeki tarihi değerleri koruyarak işlevsel hale getirmek adına proje hazırlama çalışmalarına hız verdi.

LOJMAN YENİDEN İŞLEVLENDİRİLECEK

Kartepe Belediyesi ekipleri Uzuntarla Mahallesi'nde bulunan ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli olan 5 adet eski Seka lojmanını yeniden işlevlendirilerek rölöve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik projelerinin hazırlanması işine başladı. Milliyet'in haberine göre, ekipler, belediye konuk evi, kültürel, sosyal ve ticari tesis amaçlı kullanılmak üzere yeniden işlev kazandırmak amacıyla tescilli binaları hem kullanıma açmayı hem de tarihi değer olarak geçmişin izlerini günümüze taşımayı hedefliyor.

YAPININ ÖZGÜN TASARIMI BOZULMAYACAK

Seka Kamp Alanı’nın yanında bulunan lojmanlar ile ilgili yürütülen çalışma, Kartepe Sukay Kablolu Tesisleri’nin üst tarafında bulunması açısından konum olarak da çok amaçlı hizmet vermesi açısından ayrı önem taşıyor.

Çalışmada yeni malzemelerin eski malzemelerle birlikte kullanımında özgünlüğü bozmayacak şekilde projeyi yürüteceklerini ifade eden Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Ferda Şahin, “Kültür varlığı, yapılara getirilen müdahalelere ilişkin ana yaklaşım ve bu çerçevede yapılacak müdahaleler, yapının özgün tasarımını bozmayacak şekilde aynen korunarak yenilenecek, tamamlanacak şekilde projeleri hazırlamaktayız” dedi.