Kaşıkçı cinayetinin bir numarası Kahtani ceza almayacak
AA

Cemal Kaşıkçı cinayetinin bir numarası olarak görülen ve Veliaht Prens Selman'a bağlı çalışan Suud El Kahtani'nin, Suudi Arabistan'da görülen davada ceza almayacağı öngörülüyor.

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin ABD'li ve Suudi yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD, Kaşıkçı cinayetinin baş şüphelisi olarak görülen ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın eski danışmanı olan Kahtani'den hesap sorulması için kapalı kapılar ardında, Suudi Arabistan'a baskı yapıyor ancak Riyad yönetimi bu konuda ayak diriyor.

Kaşıkçı cinayetinin bir numarası Kahtani ceza almayacak

DOKUNULMAZ KAHTANİ

Habere göre ABD'li bir yetkili, Kahtani'nin, hala bin Selman'a el altından danışmanlık yaptığını belirtirken, Suudi bir yetkili de "Bin Selman hala tavsiye için Kahtani'ye gidiyor ve yakınındakilere Kahtani'nin hala kendisinin danışmanı olduğunu söylüyor." ifadesini kullandı.

Prens bin Selman'ın, Kahtani'yi koruyup kollamaya devam ettiğini vurgulayan yetkili, "Muhammed bin Selman için Kahtani, kendi mahkemesinin bel kemiği ve Muhammed, Kahtani'ye ona dokunulmayacağına ve Kaşıkçı cinayetinin etkisi söndüğünde mahkemedeki görevine geri döneceğine dair teminat verdi." bilgisini paylaştı.

5 KİŞİ İDAMLA YARGILANIYOR

Habere göre iki Suudi yetkili, Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan'da idamla yargılanan 5 kişinin, bin Selman'a yakın isimler olan Ahmed Al-Assiri, Maher Mutreb, Salah al-Tubaigy, Mustafa Madani ve Thaar Ghaleb al-Harbi olduğunu bildirdi.

Söz konusu 5 kişi, Kaşıkçı cinayeti için İstanbul'a gelen isimler arasında anılıyordu. Prens bin Selman'a en yakın isimlerden biri olarak görülen Assiri, Suudi istihbarat teşkilatında üst düzeyde görev yapıyordu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)