Kasım ayı PKK bilançosu
AA

ASD

Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılarında sivilleri hedef alan PKK'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünün amansız takibi devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1-30 Kasım'da terör örgütü PKK'nın saldırılarında 14 güvenlik görevlisi şehit oldu.

KASIM'DA 317 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar düzenleyen, çocuk ve sivilleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya operasyonlarla karşılık verildi. Kasım ayında PKK'lı 317 terörist etkisiz hale getirildi.

18 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Aralarında Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırılarında, 100'ün üzerinde sivil yaralandı.

1 AYDA 560 GÖZALTI

PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik olmak üzere pek çok ilde 1-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda da 560 zanlı gözaltına alındı.

367 ZANLI TUTUKLANDI

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Sebahat Tuncel, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile HDP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 367 zanlı yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)