Katar Büyükelçisi'nden Türk müteahhitlere çağrı
İHA

2

Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, Katar’da gerçekleşecek 2022 Dünya Kupası'nın müteahhitlik işlerinin Türk inşaat firmaları tarafından yapılmasını istediklerini açıkladı.

"BÜYÜK PROJELERİN TÜRK FİRMALARI TARAFINDAN YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci, Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi’yi makamında kabul etti. Katar Büyükelçisi Al-Shafi Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası için gerekli müteahhitlik çalışmalarının Türk firmaları tarafından yapılması istediği ifade etti.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Büyükelçi Al-Shafi, “Özellikle inşaat ve müteahhitlik alanında Türk firmalarının varlığının artırılmasından yanayız. Özellikle önümüzdeki günlerde yapılması planlanan büyük projelerin Türk firmaları tarafından yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

"TÜRK MÜTEAHHİTLERİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUZ"

Türk müteahhitlerin çalışmalarından memnun olduklarını da vurgulayan Al-Shafi, “Birçok Türk müteahhitlik firması Katar’da faaliyet göstermektedir. Türk firmalarının çalışmalarından çok memnunuz. Büyük işler Türk firmalarına verilmekte. Türk firmaları ile çok iyi bir diyalog içindeyiz. 2022 yılında Katar’ın ev sahipliği edeceği Dünya Kupası için gerekli müteahhitlik işlerinin Türk firmaları tarafından yapılmasını istiyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)