Kayak merkezinde 200 kişi mahsur kaldı
DHA

Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’ndeki Denizli Kayak Merkezi’nde, saat 17.00 sıralarında başlayan etkili kar yağışı nedeniyle, kayak merkezine giden yol ulaşıma kapandı. Kayak merkezine tatil için giden, aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kaldı.

Kayak merkezinde 200 kişi mahsur kaldı

MAHSUR KALAN TATİLCİLER TESİSLERE ALINDI

Ekipler, kayak merkezine giden yolu açmak için iş makineleriyle çalışma başlattı. Ulaşımın kapanması nedeniyle tahliye edilemeyen tatilciler, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Tesisleri’nde toplandı. Vatandaşların, burada ısınma ve gıda gibi temel ihtiyaçları karşılandı. Mahsur kalan vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kayak merkezinde 200 kişi mahsur kaldı

TİPİ NEDENİYLE GÖRÜŞ MESAFESİ SIFIR

Ekipler, görüş mesafesinin tipi nedeniyle sıfıra düşmesi ve kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulması nedeniyle çalışmalara ara verdi. Ulaşıma kapanan yolu açmak için çalışmalara, yarın sabah saat 06.00’da devam edileceği belirtildi.

Kayak merkezinde 200 kişi mahsur kaldı

"VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR"

Denizli İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, çalışmalara ara verildiğini belirterek, "Çalışmalarımız sabah saat 06.00’da devam edecek. Mahsur kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Yanlarında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri var. Çalışmalar gün ışığında devam edecek. Vatandaşlarımızı en kısa sürede kurtaracağız. Yer yer kar kalınlığı 1 metreyi buluyor. Tipiden dolayı göz gözü görmüyor. Vatandaşlarımız güvende sağlık sorunu olan da bulunmuyor." dedi.

Kayak merkezinde 200 kişi mahsur kaldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)