Kayaşehir'e 4 bin 500 yeni konut geliyor

toki

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul- Kayaşehir bölgesine inşa edilen konut alanında TRT Haber’e açıklamalar yaptı. Toplu konuttaki 2023 hedeflerini 1 milyon 200 bin konuta revize ettiklerini belirten Turan, "Önümüzdeki 8-9 yıl içerisinde dar gelirli vatandaşlarımız içi 550 bin ilave konut imal edeceğiz" dedi. Turan, bunun için programlarını ve bütün kurum disiplinlerini bu doğrultuda yeniden düzenlediklerini belirti.

BİN 154 KONUT İÇİN 20 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Anadolu’da talep yoğunluğu olduğunu belirten Turan, şu şekilde devam etti:“Geçen ay Gaziantep’te bin 154 konutu satışa sunduk. 20 bin vatandaşımız konut sahibi olmak için müracat etti. Çünkü Toplu Konut İdaresi, konut almakta zorlanan dar gelirli vatandaşlar için yegane kapıdır. Bizim dar gelirli vatandaşlarımız için taksit konseptimiz, vatandaşlarımızın konuta geçtikten sonra ödemeye başlamasıdır.''

KAYAŞEHİR'DE YENİ KONUTLAR YÜKSELİYOR

Kayaşehir’de idarenin bin 500 konutu satışa sunduğu bunlar alt ve orta gelir grubuna yönelik olduğunu belirten Turan, yeni konutların müjdesini vererek, ”Bu bölgede satışa koyduğumuz 1500 konut haricinde, 4500 konut yapımımız devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde konutlarımızı alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımıza arz edeceğiz'' dedi.

13 YLDA 650 BİN KONUT

Toplu Konut İdaresi’nin 58. Hükümet ile 2002’de başlayan 13 yıllık süreçte 650 bin konut ürettiğini belirten Başkan Turan, artık idarenin yeni bir bilinçle, yeni bir disiplinle hareket ettiğini söyledi.

2002 döneminin şartları ile bugünün şartlarının aynı olmadığını belirten Turan, şunları kaydetti: “2002 yılında Türkiye’nin milli geliri, sorunları farklıydı. İnsanların acil barınma ihtiyacı vardı. 2015 yılına geldiğimizde Türkiye’de milli gelir 10 bin dolar civarında. Vatandaşlarımızın beklentileri değişti ve gelişti. Bunun için disiplinlerimiz yeniledik, kaliteyi arttırdık.“

'YENİ PROJELERDE MAHALLE KONSEPTİ VAR'

Yeni dönemde TOKİ’yi 4-5 başlık altında tanımladıklarını belirten Turan, ''Biz mutlak yaptığımız binaların yatay, yöresel normlar, mahalle konsepti şeklinde olmasına dikkat ediyoruz. Şu an Kayaşehir bölgesinde bir mahalle konsepti var. Altı ay sonra, bir yıl sonra TOKİ’nin üreteceği konutlar Türkiye’ye çok daha ciddi değerler katacak" dedi.