Kayıp Malezya uçağının pilotları kokpite kadın almış

Kayıp Malezya uçağının pilotları kokpite kadın almış

Kayıp Malezya uçağının pilotları kokpite kadın almış

Malezya'daki yerel gazetelerden Berita Harian, Malezya ordu yetkililerine dayanarak verdiği haberde, rotasını değiştiren uçağın sivil makamlarca rapor edilen son noktadan yüzlerce kilometre ötedeki Malacca Boğazı'na yöneldiğinin saptandığını duyurdu.

MALACCA BOĞAZINDA UÇTUĞU TESPİT EDİLDİ

Gazetenin, Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rodzalı Daud'a dayanarak verdiği habere göre, Malezya'ya ait bir askeri üssün radarı, uçağı Endonezya'nın Sumatra adası, Malezya ve Tayland arasında yer alan Malacca Boğazı'nın kuzey ucundaki Pulao Perak bölgesinde uçarken tespit etti.

HABER TEYİT EDİLDİ

Sözkonusu haber, soruşturmayı yürüten Malezya ordusundan üst düzey bir yetkili tarafından da teyit edildi. Yetkili uçağın radarda belirlendiği sırada alçaktan uçtuğunun sanıldığını kaydetti. Malezya ordusu yetkililerince yapılan son açıklamalar, 8 Mart'ta Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu sırada kaybolan uçağın etrafındaki esrar perdesini daha da derinleştirdi.

BÜYÜCÜ ÇAĞIRIP UÇAĞI SORDULAR

Havalimanına gelen ülkenin tanınmış büyücülerinden Raja Bomoch Ceduna Noutzoum, kayıp uçağın bulunması için dua etti. Elindeki balık oltası ve bambu dürbünlerle bir süre dua eden büyücü Noutzoum "Duam sırasında gözlerim acıdı ve her yer karardı. Bence uçak hâlâ havada ya da denize çakıldı" dedi.

Kayıp Malezya uçağının pilotları kokpite kadın almış

YASAK OLMASINA RAĞMEN KOKPİTE ALDILAR

Öte yandan, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının yardımcı pilotu Farik Abdül Hamid'in, uçuşlarında kokpite kadın yolcular aldığı ortaya çıktı. Avustralya vatandaşı Jonti Ross ve Jaan Maree adlı genç kadınlar, 27 yaşındaki Hamid'in, 2011'de çıktıları Tayland tatili dönüşünde Phuket'ten Kuala Lumpur'a yaptıkları uçuş sırasında, yasak olmasına rağmen kendilerini kokpite davet ettiğini söyledi. Ross, bir saat süren uçuşta pilotlarla sohbet ettiklerini ve hatıra fotoğrafları çektirdiklerini belirtti. Genç kadın, Hamid ve yardımcısının uçuş boyunca sigara içtiğini söyledi. Ross, Hamid ve yardımcısının kendilerine Kuala Lumpur'da birkaç gün daha kalmaları ve kendileriyle vakit geçirmeleri teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Kayıp Malezya uçağının pilotları kokpite kadın almış

MALEZYA HAVAYOLLARI YALANLADI

Öte yandan Malezya Havayolları'ndan yapılan açıklamada, kayıp uçağın yardımcı pilotu Ferik Abhamid ile ilgili iddialar sert biçimde yalanlandı.