Kaymakam: Cep telefonu eğitimi olumsuz etkiliyor
ensonhaber.com

Gönderilen yazıda yasağa uymayan öğrencilerin velilerine, 'Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulanacağı belirtildi.

"EĞİTİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, telefon yasağıyla ilgili olarak, "Eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediği, amacının dışında kullanıldığı kanaatine vardık." dedi.

UYMAYANA PARA CEZASI VERİLECEK

Kulu Kaymakamı Budan, 31 Ocak'ta tüm okullara iletilmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıyla, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanımının yasaklandığını ve cep telefonu kullanımı olduğu takdirde 'Kabahatler Kanunu'na göre, öğrenci velisine idari para cezası uygulanacağını belirtti.

Kaymakam: Cep telefonu eğitimi olumsuz etkiliyor

"OKULLARDA GÜVENLİ ORTAM SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Cep telefonunun yasaklanmasıyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Budan, ''Okullarda eğitimin kusursuz bir şekilde devam edebilmesi, çocuklarımızın devletine, milletine, anne ve babalarına faydalı bir nesil olarak yetişmesi için eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de öğretmenlerimizin, idarecilerimizin, öğrencilerimize ve bir boyutuyla velilerimize, okulda güvenli eğitimin yapılacağı ortamı sağlamak gibi bir de görevimiz var." dedi.

Kaymakam: Cep telefonu eğitimi olumsuz etkiliyor

"AMACININ DIŞINDA KULLANILDIĞI KANAATİNE VARDIK"

Gelen şikayet ve talepler nedeniyle, eğitim-öğretimi olumsuz etkilediği için cep telefonu kullanımının yasakladıklarını kaydeden Budan, ''Çocuklarımızı eğitim ve öğretimden uzaklaştıran birçok neden olmakla birlikte bu bilişim araçlarının da yanlış, bilinçsiz ve gereksiz kullanımında aslında çocuklarımıza faydadan çok zarar sağladığı, eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediği, laboratuvarlarda, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü yerlerde amacının dışında kullanıldığı ve eğitim öğretimi olumsuz etkilediği kanaatine vardık. Zaten Milli Eğitim Bakanlığımızın geçen yıl yayınladığı genelgeyle cep telefon kullanımı yasaktı. Okul ziyaretlerimizde, denetlemelerimizde gerekse öğretmen, idareciler ve velilerin bizlere verdiği bilgilerde, bu yasağın uygulanmadığı gibi bir manzarayla karşılaştık." diye konuştu.

Kaymakam: Cep telefonu eğitimi olumsuz etkiliyor

"AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ"

Budan, "Tüm öğretmenlerimiz, idarecilerimiz öğrencilerimizin velilerine ulaşma konusunda telefonlarını kullandırtabilir. Veli de öğretmenler veya idareciler aracılığıyla, öğrencisine uluşabilir. Öncelik eğitim ve öğretim ve çocuklarımızın daha iyi bir geleceği olması.'' ifadelerini kullandı.