Kazılarla Harran'ın kalıcı listeye girmesi kolaylaşacak
AA

UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Harran Ören Yeri'nde kazıların yıl boyu sürdürülmesinin, tarihi alanın kalıcı listeye girmesine katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

GÖZLER UNESCO'DA

Harran Ören Yeri Kazı Başkan Vekili Süheyla İrem Mutlu,Göbeklitepe'nin geçen yıl UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesinin ardından gözlerin, 2000'de geçici listeye alınan Harran'a çevrildiğini söyledi.

Kazılarla Harran'ın kalıcı listeye girmesi kolaylaşacak

KAZILAR DEVAM EDİYOR

Mutlu, milattan önce 6 binli yıllardan beri kesintisiz yerleşim yeri olan ve bir dönem Asurlular ile Emevilere başkentlik yapan Harran Ören Yeri'ndeki kazıların 1950'den bu yana sürdürüldüğünü belirtti.

Harran'daki kazılarda saraylardan hanlara, hamamlardan çarşılara kadar birçok kalıntının gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Mutlu, gelecek yıllarda da daha birçok eser bulunacağını öngördüklerini ifade etti.

KAZI SÜRESİ UZATILDI

Ören yerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca kazı süresi 12 aya çıkarılan alanlar arasında bulunması dolayısıyla büyük sevinç yaşadıklarını belirten Mutlu, önceki yıllarda kazı sürelerinin ortalama 6 ay olduğunu dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)