Kemal Derviş'ten Atatürk Kürtlere yanlış yaptı açıklaması
ensonhaber.com

dervis

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına katılan 57. Hükümetin Ekonomi Bakanı Kemal Derviş, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Atatürk döneminde kurulduğunu söyleyen Derviş, bu dönemde Kürtlere yanlışlar yapıldığını ve bunun büyük hata olduğunu söyledi.

"CHP ZOR BİR DÖNEMDE İNŞA EDİLDİ"

"CHP önemli bir değişim içinde ve Kılıçdaroğlu bu değişimin öncülüğünü yapıyor. Sanıyorum bu değişim çok doğru, çok gerekli bir yolda... Atatürk'ün partisi... Ulus devleti inşa etmiş bir parti ve çok zor bir dönemde inşa edildi... Hatalar oldu, çok otoriter bir rejim kuruldu ama tabii o zamana göre bunu değerlendirmek lazım.

"EN BÜYÜK HATA KÜRTLERE YANLIŞ YAPILMASI"

Çok otoriter bir biçimde atlattık ve sanki bu ulus devlet ana fikirleri uymayanları dışladı gibi.. Ve bence en büyük hata, iki hata yapıldı, ve en büyüğü bence Kürtlerin kendi aidiyetini yeterli ölçüde tanıyamadık, Türkmenlerin Anadolu'ya gelmesinden önce zaten burada Kürtler vardı... İstiklal Savaşı'nı beraber yüklendik. Ama ondan sonra Kürtçe'ye karşı, Kürt aidiyetine karşı çok sert bir tavır takınıldı. Bir de laiklik çok sert biçimde yorumlandı."

Kemal Derviş: Ulus devlet kurulurken hatalar oldu