Kemal Kılıçdaroğlu ile Doğu Perinçek ittifak arayışında

i

Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden 4,5 ay sonra 1 Kasım seçimlerine hazırlanırken, ittifak görüşmeleri kapsamında önceki akşam yaşanan sürpriz görüşme bir ilk oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in önceki akşam saatlerinde biraraya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, "1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır" önerisinde bulunduğu, Kılıçdaroğlu'nun "Desteğe açığız" yanıtını verdiği öğrenildi.

GÖRÜŞMEYE KARAYALÇIN DA KATILDI

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, önceki akşam saat 20.00 sıralarında Renaissance Bosphorus Hotel’de sürpriz bir şekilde Perinçek ile bir araya geldi. Perinçek’in talebi üzerine gerçekleşen görüşme, Ankara yerine Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu İstanbul’a alındı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın da katıldığı nezaket ziyareti sadece 25 dakika sürdü.

PERİNÇEK: İTTİFAK İYİ OLUR

Perinçek’in 1 Kasım seçimlerine iki partinin birlikte katılması anlamına gelecek bir ittifak önerdiği, "1 Kasım’a ittifaklarla gidilse iyi olacaktır" dediği ancak ittifak önerisinin detaylarını paylaşmadığı öğrenildi. Bu önerinin ardından söz alan Kılıçdaroğlu’nun, ittifaklarda 7 Haziran’da çoğu ön seçimle seçilen milletvekili arkadaşlarının hukukunu korumak gerektiği mesajını verdiği ve destek açıklamalarına açık olduğunu ilettiği belirtildi. Görüşmede ayrıca, Türkiye’nin mevcut siyasi atmosferi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki çatışmalı ortam ve önceki gün görüşülen tezkere başta olmak üzere güncel konulara da değinildi.

KILIÇDAROĞLU: İTTİFAK YOK

Habere ilişkin bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi ile ittifakın söz konusu olmadığını söyledi. CHP Lideri, "Sayın Perinçek'le güzel bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu : İttifak söz konusu değil VİDEO