Kemal Kılıçdaroğlu: Hiç kimse ötekileştirilmesin istiyoruz
ensonhaber.com

f

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Romanlar Günü programında, Roman vatandaşlara partiye üye olma çağrısında bulundu.

"KİMSE SİZE ENGEL OLAMAYACAK"

Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar Roman milletvekilleri sayısının artmasını istiyor. Geleceksiniz CHP’ye üye olacaksınız. Ön seçim olacak. Milletvekili siz seçeceksiniz. Niye kadın bir Roman milletvekili olmasın. Diğer partiler gibi değiliz. Bizde atama çok sınırlı yüzde 5. Ağırlık ön seçim. Gelin kadınlı erkekli partiye üye olun. Ondan sonra isterseniz 50 milletvekili çıkarabilirsiniz. Ben hayatın her alanından önünüze konulan engelleri aşacağım, kimse size engel olmayacak.” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından diğer öne çıkanlar:

"Siz bu ülkenin en köklü tarihine sahip olan kesimsiniz. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u alırken sizler oradaydınız. Ama geldiler, oraya lüks konutlar yaptılar, burada Romanlar oturmasın, sizler fakirsiniz dediler. Bunu kabul etmiyorum. Fakirlik benim kaderim değil ki, iş verdin de çalışmadım mı? Romanlar günlük yaşıyorlar diyorlar, aylık ver 10 bin dolar bakalım günlük yaşıyor mu?

Sizin içinizde Man Adası'nda şirketi olan var mı? 1 sterlinlik şirket kuracaksın, 15 milyon dolarlık mal satacaksın. Sizin vergi dairelerinde kaydınız yok ama siz çocuğunuz doğduktan itibaren bu ülkede vergi verirsiniz. Bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede sizin ödediğiniz vergileri vermemek için Man Adası'na giderler, şirket kurarlar. 2019'da bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku hep beraber getireceğiz. Biz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hiç kimse ötekileştirilmesin istiyoruz.

İkamet, geçim sorunu olmamalı. 2019'da iki seçenek var, az önce söylediğim sorunların sorunu demokrasi içinde olur. İkinci seçenek tek adam rejimi, konuşmayacaksın, eleştirmeyeceksin. Demokrasi mi, dikta yönetimi mi? Bu işin kimliği yok, bu iş demokrasi işidir. Demokraside herkes sosyal devlete dönüp, ben işsizim, iş bulacaksın demeli."