Kemal Kılıçdaroğlu: Parti olarak seçime hazırız
ensonhaber.com

Kemal Kılıçdaroğlu: Parti olarak seçime hazırız

"Bu yıl bir seçim öngörüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak seçime hazır olduklarını söyledi. 1 Kasım'a göre tablonun değiştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin oy kaybettiğini söyledi ve "vatandaş borç batağında" dedi.

SEÇİME HAZIRIZ

"Biz parti olarak seçime hazırız. Tüm milletvekillerimiz alanda çalışıyor. Bence seçim olsa 1 Kasım’a göre tablo değişir. Bakın, izlenen yanlış dış politikanın faturası bile üç sektörü ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Turizm, tarım ve lojistik sektörü. Sadece turizmde 500 bin kişinin işsiz kalacağı söyleniyor. Bu tabloyu kim yarattı, AKP. Bu tablonun ortaya çıkardığı bir seçim AKP’nin lehine olmaz.

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA

Reform paketleri açıklanıyor ama hiçbir şey yok. Sadece asgari ücret artırıldı, o da bizim projemiz. Lafa gelince laf çok ama ihracat düşüyor, işsizlik artıyor. Sokaktaki vatandaş “Ben akşam evime nasıl gideceğim?” diyor. Vatandaş, borç batağında. Karşılıksız çekler patladı. 1 Kasım’da istikrar dediler ama Türkiye sadece kendi içinde değil, uluslararası alanda da en istikrarsız dönemi yaşıyor.

DOKUNULMAZLIK CHP'YE DÖNÜK BİR PLAN

Dokunulmazlık düzenlemesi kamuoyuna ‘HDP’ye dönük’ diye satıldı ama tamamen CHP’ye dönük. Çünkü dokunulmazlığı kaldırmak için anayasa değiştirmeye gerek yok. Salt çoğunlukla dokunulmazlık kalkar. Anayasa değişikliğiyle CHP üzerinden bir operasyon yapmaya çalıştılar ama biz buna izin vermeyeceğiz. Savcı çağırırsa gideceğim, mahkemeye de gideceğim. Allah’a çok şükür bizim dosyalarımız yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırma, torpil değil, düşünce özgürlüğü konuları. Belki bunu fırsat bilip demokrasinin nasıl olması gerektiğini yargıya da anlatırız. Bu fırsat elimize geçti."