Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İsrail eleştirisi
ensonhaber.com

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İsrail eleştirisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem" konulu Hukuk Çalıştayı'nın açılışında konuştu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında Mavi Marmara gemisi ile Gazze'ye yardım gönderen İHH'ya yönelik "Siz dönemin başbakanından izin aldınız mı" sözlerini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

"İSRAİL KONUSUNDA ÇARK ETTİ"

"Erdoğan'ın İsrail konusunda nasıl 180 derece çark ettiğini biliyoruz. Bana hangi gerekçelerle çark ettiğini anlatması lazım.

Düne kadar bana "Siz İsrail ağzıyla konuşuyorsunuz" diyen, ben "Mavi Marmara'yı göndermek doğru değildir" derken "Hayır biz gönderiyoruz" diyen Cumhurbaşkanı, "Ben söylüyorum siz anlamıyorsunuz" diyor.

"FIRILDAKLAR SÜREKLİ GÖRÜŞ DEĞİŞTİRİR"

Hayır ben anlıyorum. Fırıldaklar sürekli görüş değiştirirler biliyorsunuz. Narsist kişilikler böyledir. IŞİD ile AKP arasında bir ideolojik bağ vardır bunun sebebi budur."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün iftar programı sonrası yaptığı konuşmada, İsrail ile varılan anlaşmanın Meclis’te anlatılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na “Başbakan anlatıyor, ben anlatıyorum, sen anlamıyorsan, özürlüysen ben ne yapayım?” yanıtını vermişti.