Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP grubunda sanatçı Sabahat Akkiraz'a rozet taktı. Kılıçdaroğlu, konuşmasına suikaste kurban giden Abdi İpekçi'yi hatırlatarak başladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

FİSKOBİRLİK'e sahip çıkacağız. Bu binlerce fındık üreticisine sahip çıkmak demektir. Fındık bölgenin ve Türkiye'nin milli ürünüdür.

Yarın bugün Başbakan Giresun'a gelecek belki de sizler alkışlayacaksınız. Ama sizi göç ettiren insanları iyi değerlendirin.

Gelin güç birliği yapalım, Türkiye'yi dünyada saygın bir konuma getirelim. Bilimi ve teknolojisi gelişen bir ülkeyi beraber kuralım. Fındıkta bir numarayız ama fiyatını başka borsalar belirliyor. Halkın iktidarında borsamız burada olacak ve dünyanın fındığın fiyatı da buradan belirlenecek. Bizim imkanımız var gücümüz var ama siyasi irademiz yok onu da biz kuracağız.

Ordu'ya gelen geminin adı da Ordu olacak

Her sahil bölgesinde liman var ama Ordu'nun limanı yok. Halkın iktidarında Ordu'nun limanı olacak ve oraya gelen geminin adı da Ordu olacak.

Başbakan Burdur'da esmiş gürlemiş. anlamak mümkün değil. Esip gürlese bir şey olsa ama ne yaprak kımıldıyor ne bir damla yağmur var. Ne bağırıyorsun, bağırıp çağırmaktan ne elde ediyorsun. Siyasetçinin görevi söylediklerine itibar edilmesini sağlamaktır.

Atma Recep din kardeşiyiz..

Güya ben vatandaşın 1 trilyon sorusuna cevap vermemişim. İnsaf insaf. Hani varya meşhur bir laf var; Atma Recep din kardeşiyiz.. Kalkıp namaz kılıyorsun, camide miting yapıyorsun kalkıp bir de yalan söylüyorsun. AKP'nin hesapları da Anayasa Mahkemesi'nce incelemeler yapıldı. Anayasa Mahkemesi bazı giderleri kabul etmiyor. AKP'nin de var bu giderleri.. bizde hiç bir zaman partililerin parfümleri, kişisel bakım ürünleri parti parasıyla alınmaz. Senin kişisel bakım ürünlerini niye partine ödetiyorsunuz? Senin yüzünü göstereceğim, maskeni indireceğim. Bunun sözünü veriyorum. Şimdi bunlar diğer yıllar incelenirse başımıza neler gelir diye korkmaya başladılar.

Bu arada Başbakan yine benim SSK dönemimle ilgili yine konuşmuş. Ben her türlü bakanla çalıştım ben bir iki bakan hariç bütün bakanlarla kavga ettim. Hiç kimseye ödün vermedim.

Sen resmi raporları görmüyorsan ben ne yapayım?

1970 yılında SSK'da finans açığı çıkmış o yılda Kılıçdaroğlu nerede, üniversitede öğrenci. Sen resmi raporları görmüyorsan ben sana ne diyeyim? Benim zamanımda müthiş zararlar oldu. 2000 yılında finans açığını söylüyorum 2 milyar. 2009 yılında ne olmuş 28 milyar liraya çıkmış. Ben genel müdürdüm beni eleştiriyorsunuz. Ben onun korkusunu pekiştireceğim.

Benim yedi sülalemi değil 77 sülalemi araştırmazsanız namertsiniz dedim.

Benim adım Tayyip Erdoğan mı?

Başbakan benim ihale dağıttığımı söylüyor; ama benim dönemimde hiç bir bürokrata uygulanmayan süre içerisinde hesaplarım incelendi. Peki Başbakan sen hangi ahlakla benim ihale dağıttığımı söylüyorsun? Benim adım Tayyip Erdoğan mı?

Hadi kuldan utanmıyorsun, Allah'tan utan!

Yolsuzluk yapacaksın sonra bana gelip laf uzatacaksın. Biz kazandığımız her kuruşu alın terimizle kazandık. Boğazımızdan haram lokma geçmemiştir. Sayın Başbakan Mardin'e giderken 78 tesisi açmaya giderken dedim bu 78 tesisler varsa Mardin'de işsizlik kalmaz. Çık adam gibi açıkla bu tesisleri. Ardahan'da istinat duvarı yapmışlar onu açıyorlar. Hadi anladık kuldan utanmıyorsun ama Allahtan utan. Tesis açacaksan adam gibi aç. Ne demiştik aldatanlar ve kandıranlar partisi. bugün gazetelerde 24 baronun tam sayfa ilanı var. Biz de kaygılarımızı dile getirdik. Niye 24 baro diğer barolar nerede? Niye ses çıkarmıyorlar? Baroların korkuya teslim olduğunu görüyoruz. Neden korkuyorsunuz? Çıkın millete görüşünüzü söyleyin?

CHP milletvekilleri AKP figüranı mı?

AKP parlamentodaki sayısal gücünü kullanarak muhalefeti susturmaya çalışıyor. Efendim komisyonda bizim çoğunluğumuz var milletvekili 5 dakikadan fazla konuşmasın. Efendim sonra siz birden fazla önerge veriyorsunuz. CHP milletvekilleri AKP'nin figüranı mı olacağız. Arkadaşlarımız toplu olarak komisyondan istifa ettiler, çalışılmaz bu komisyonda dediler. Efendim sen önce kendine bir sor niye 5 dakika ile sınırlandırıyorsunuz.

Eğer AKP milletvekilleri birine biat ediyorsa o kendi sorunları.

Biz güçlüden değil haklıdan yana olacağız. Beyefendi Denizli'de miting yapacak, birilerini topluyorlar sonra miting bitince serbest bırakıyorlar. O vatandaşlar haklarını arasınlar ve bu hakları ararken CHP sonuna kadar yardıma hazır. Sen kalkıp Hizbullah'la kanka olursun biz deyince de onlar normal dernek diyorlar.

Baskılara direnmek her özgürlük isteyenin görevidir

Bağırmayla çağırmayla bu işler yürümüyor. Boş varilin sesi yüksek çıkar. amacımız halka doğruları anlatmak. Biz tek başına iktidar için mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskı kuruyorlar, şiddet uyguluyorlar, şiddete boyun eğmeyeceğiz. Şimdi baskı var medya yazamıyor. Bu baskılara direnmek her özgürlük isteyenin temel görevidir. Baskıcı rejimlerin nereye geldiğini gördük. Tunus'taki Mısır'daki olaylara bakın. Tunus'ta işportacılık yapmak zorunda kalan bir üniversite öğrencisinin kendisini yakmasıyla başladı.

Mısır'da halkın yüzde 50'si açlık sınırının altında. Biz demokrasi istiyoruz özgürlük istiyoruz. O ülkelerde yaşayanlar bizim kardeşlerimiz. Gelecek kaygısını atamadılar üzerinden o yüzden isyan ettiler. Güçlerin tek elde toplanmasının getirdiği bir sorundur bu arkadaşlar. Demokrasi ve insan hakları gelişmiş olsaydı böyle olmazdı. Bilgiyi gizleyemezsiniz. O zaman insanların aydınlanmasının önüne engel koyamazsınız. Bizi model alın. Bu model Mustafa Kemal Atatürk'ün modeldir.