Kemal Kılıçdaroğlu'nun Köşk adayı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Köşk adayı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasına CHP ve MHP'nin Köşk adayını belirlememesi seçmenler arasında tedirginliğe sebep oldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYI: YILMAZ BÜYÜKERŞEN

Vatan gazetesinden Hüseyin Yayman, Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak bir analiz yaptı. Yayman'a göre, daha iyi bir isim buluncaya kadar CHP'nin adayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen...

Hüseyin Yayman'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm;

"Parti yönetiminin Kılıçdaroğlu'na ‘sağ'dan bir isimle seçime girmek yerine CHP'nin kendi adayıyla seçime girmesi ve ‘kaybedilecekse dahi CHP'li biriyle kaybetme' önerisi getirdiği iddia ediliyor. Bu tez doğrultusunda Yılmaz Büyükerşen ismi öne çıkıyor.

SÜRPRİZ İSİM ARAYIŞI

Seçimin ikinci tura kalması durumunda başa baş mücadele etmek, Büyükerşen isminin toplumsal bir karşılığının olması, Eskişehir'de yapılan icraatlar ve en önemlisi CHP'nin oyunu ileri taşıyacak bir isim olması bağlamında Yılmaz Büyükerşen üzerinde ‘büyük uzlaşma' olduğu ifade ediliyor. CHP'nin kampanyasının ana mottosu Tayyip Erdoğan karşısında ‘Büyük Uzlaşma' olacak. MHP ile yapılan görüşmede Mansur Yavaş, İlhan Kesici, Meral Akşener, Abdüllatif Şener, Deniz Baykal isimlerinin konuşulduğu ancak bu isimler üzerinde bir uzlaşma sağlanamadığı belirtilirken bu isimlerin dışında ‘sürpriz isim' arayışının devam ettiği ifade ediliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN B PLANI

Bütün bu tartışmalarla birlikte ‘sürpriz isim' bulunana kadar Kemal Kılıçdaroğlu'nun B planının ve aklındaki adayın Yılmaz Büyükerşen olduğu anlaşılıyor."

HÜSEYİN YAYMAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.