Kemal Kılıçdaroğlu'nun son parti grubu konuşması - izle

Kemal Kılıçdaroğlu'nun son parti grubu konuşması - izle

Başbakan Erdoğan'ın kendisinin hesap bilmediğine yönelik eleştirilerine sert çıkan Kılıçdaroğlu, hesap uzmanlığı sınavını üçüncülükle bitirdiğini ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ı dört işlemi bilmemekle itham etti.

ATTAN DÜŞMEYİ HATIRLATTI

Konuşmasının son kısımında yürüyen merdivene ters binmesiyle ilgili tepkileri değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Kalkmış benim yürüyen merdivene yanlış yerden binmemi eleştiriyor. Peki sen dört kişinin tuttuğu attan düştüğünde ben bir şey dedim mi? Arabanın içinde bayıldığında ve seni balyozla çıkarttıklarında bir şey dedik mi?' şeklinde konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

40 yıldır aile sigortası projesini hayata geçireceğiz. Geliri olmayanların kadınların banka hesabına 600 TL para yatıracağız. Başbakan gitti hesap bilmiyor deyip duruyor. Çünkü Başbakan Erdoğan korktu. Korktuğu başına geldi.

Kılıçdaroğlu: Sen beygirden düştün biz birşey dedik mi - izle

YOKSULLUĞU ENGELLEMEK İSTEMİYORLAR

Onlar hakkında çok konuşursan seni de Silivri'ye gönderirler. Toplum nefes alamıyor. O nefes borularını açacak olan parti CHP'dir. Bütün vatandaşlarıma tahaddüt ediyorum. Yoksulluk envanteri çıkaracağız. AKP acil eylem planında şöyle diyordu; ilk 3 ayda yoksulluk envanteri çıkarılacak diye. 8 yıldır çıkarmadılar. Acil eylem planına koymadınız mı? Bunlar yoksulluğu engellemek istemiyorlar, yoksulluğu yönetmek istiyorlar. Biz temizi onlar kara, biz yoksulu düşünürüz onlar kendilerini düşünür. Onlar halkı düşünmezler.

DÖRT İŞLEMİ BİLMİYORLAR

Başbakan'ın hesap bilmediği konusunda ciddi endişelerim, kuşkularım var. Kim hesap biliyor kim bilmiyor. Dört işlem ilkokul mezunu bile değil hesap makinası kullanarak bunu yapıyor da bu basit hesabı yapmaktan acizsin kalkmış bana hesap soruyor. Dört işlemi bilmiyorlar.

Bunlar aile nedir, devlette kaç kurum yardım yapar bunların bütçesi nedir bilmiyorlar ki? Bizim kurmaylarımız hepsini bilir. Projemizi uzmanlarla defalarca tartıştık. Burası CHP'dir. Aldatanlar ve kandıranlar parti değildir. Bu hesabı 15 milyon 645 kişi üzerinden yaptık. Ben hesap uzmanlığı sınavını 3. olarak kazandım. Çıksın kendi mesleğini söylesin. Bir hesap uzmanlığı sınavlarına girsin. Bizi başkalarına benzetmesinler. Öyle kürsüden çıkayım atayım demeyiz. Biz bunu biliriz, onlar köşe nasıl dönülür onu iyi bilirler. Hayali ihracattan raporu olanı Meclis'e getirmeyi iyi bilirler. Vatandaşlarımdan özellikle istirham ediyorum.

TÜRKİYE'Yİ NE HALE GETİRDİLER

Aile sigortasını açıkladık bir baktık gazetelerin arka sayfalarında ne büyük ilanlar. Türkiye nereden nereye geldi. Devletin borcu 148 milyar dolarken 356 milyar dolara çıkmış. Kişi başı kamu borcu 2 bin 249 dolardan 400 doların üzerine çıkmış.

Şirketlerin kredi borcu 56 milyar TL'den 377 milyar TL'ye çıkmış. İşsizlik oranını söylemiyorum zaten.. 80 yılda verilen cari açık 56 milyar dolar, 8 yılda rekor düzeyde artmış. Karşılıksız çek sayısı 742 bin. Şimdi bir milyon 911 bine çıkmış durumda.

Tercihimiz de halktan yana. Esnafın partisiyiz, halkın partisiyiz. CHP hortumcuların, köşe dönücülerin partisi değildir. Hortumcu CHP'den içeri adıma tamaz. Verdiğimiz 600 TL sadece yoksullara değil bakkalların da geleceği olacak. Paralar tepede dolaşmasın. Yoksul bakkaldan alışveriş yapsın. O da malı sanayiden alacak. Aile sigortasının bir başka özelliği de budur.

DOĞALGAZ YARDIMI DA YAPACAĞIZ

Biz sadece 600 TL vermeyeceğiz. Belli miktardaki doğal gazı bedava vereceğiz. Bu ailelerin çocuklarının eğitim ve burs imkanı da aile sigortasından karşılanacak. bu hedefin toplumun her kesimine çok iyi anlatılması gerekli.

Hafta sonu Van'daydım. Van Denizi'nin kenarındaydım. Toplantıya 100'e yakın insan geldi katıldı. Bizi nasıl görüyorlar diye dinledik. Eğer bir yanlış algı varsa da bunu nasıl değiştirebiliriz, bunun derdindeyiz. 3 gün tartıştık. Daha önce buna benzer bir toplantıyı İstanbul'da yaptık. Sadece Güneydoğu ve Doğu Anadolu'yu konuşmadık. Toplantıya katılanların çoğunluğu CHP'li değildi. Arada bir sağırlar diyaloğu oluşmuş. Karşılıklı birbirimizi dinledik. Ortak payda da oluşturabileceğimizi gördük.

VAN ZİYARETİNİ ANLATTI

Bizi Van'da ıslıkla protesto eden vatandaşlarıma da selamlar gönderiyorum. CHP öteden beri hukukun üstünlüğünü savunan bir partidir. Bunu söyledik onlara.

Ben söylemiyorum, Vanlılar söylüyor, orada zenginleşen aile kim? Ben boşuna demiyorum birileri köşeyi fena döndüler diye. Van'da son bir yılda 50'yi aşkın insan ölmüş sınırda. Van'da canlı hayvan ihraç edilirken bugün kaçak et geliyor Van'a.

Van'da iki tane daha cezaevi yapılıyor. Ve Van milli eğitimde de gerilemiş. Üniversiteye giriş sırasında Van 62'den 69. sıraya gerilemiş. Van bir milli eğitim bakanı aldı ama milli eğitimde geriledi.

Bahçesaraylı arkadaşlarımız geldi ve şehit verdik ama terör yardımı alamadık diyor. Ama bazı kişilerin hemen aldığını söylüyorlar.

YÜRÜYEN MERDİVENE TERS BİNME ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Ben farklı bir merdivenden indim diye bir Başbakan bunu ağzına doluyor. O kalabalıktan aşağı ineceksiniz ve acilen bir yere gideceksiniz. Yanlışlarımız olabilir ama sen dört kişinin tuttuğu attan düştün biz sana bir şey dedik mi? Sen ilacı fazla kaçırıp arabada kaldın biz bir şey dedik mi? Senin korumalarından bazıları arabalarını çaldırdılar. İnsan biraz adam olur. Başbakan bilmez ama Van Gölü oradan Van Denizi olarak biliniyor. Ne dedik delikanlı olacaksın, adam olacaksın, ufak işlerle uğraşmayacaksın. Bunlar Van Denizi demişler bunun klavuzu kim diyorlar. Benim klavuzum Van halkı. Senin klavuzun kim? Eğer sen ülkenin gerçeklerini bilmiyorsan biz ne yapalım.