Kemal Öztürk seçim gecesi yaşananları anlattı İZLE

Kemal Öztürk seçim gecesi yaşananları anlattı İZLE

Aslı Aydıntaşbaş, CNN Türk'teki 'Karşı Gündem' programında, "Anadolu Ajansı'nın AK Parti'yi yüksek göstererek sandık başındakilerin moralinin bozulmasına neden oldu, CHP'liler sandığı bıraktı" söylemini Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'e soru olarak yöneltti.

Seçim gecesi yaşananları açık açık anlatan Kemal Öztürk, "Biz neden AK Parti'yi önde gösteriyoruz? Çünkü doğu bölgeleri kırsal kesimler açılır. Biz bütün sandıklar kapandıktan sonra verilerimizi açtık. İlk başta AK Parti önde gözüktü. Biz bunları her zaman yapılan gibi yaptık. Sonra dengelendi ve eşitlendi. Biz güya ilk açılan sandıkları AK Parti göstermişiz, müşahitlerin moralini bozmuşuz." dedi.

ULUSALCILARIN UTANÇ BELGESİ

"Size bir utanç belgesi göstereceğim. O basın toplantısından çok kısa sonra, hackerlar, bir uluslararası kampanya başlattılar. İngilizce, dünyanın bütün hackerlarını, AA'nın web sitesini vererek, ateş diyerek kampanya başlattılar. Bunu yapan, Türkçe konuşan hackerlardır. Çökertmek için kampanya başlattılar. Bizim verilerimiz niye durdu? Bu savaş yüzünden."

Kemal Öztürk seçim gecesi yaşananları anlattı İZLE

ANADOLU AJANSI'NA YAPILAN SALDIRININ TÜM AYRINTILARI

Seçimden bir hafta önce tüm AA sistemine ve özellikle de seçim sunucularına yönelik siber saldırılar başladı. Bu saldırıların bir kısmı keşif çalışması iken bir kısmı hizmet engellemeye ve sızmaya yönelik oldu. Bu saldırılara karşı yeni nesil cihazlar konuşlandırıldı ve taktiksel siber saldırı engelleme yöntemleri kullanıldı. Güvenlik ürünleri katmanlara ayrılarak her katmanda ayrı uzman insan kaynağı görevlendiril. Veri merkezimiz içerisinde A, B ve C olmak üzere 3 adet felaket senaryosu, bulut veri merkezi 4. felaket senaryosu olarak konumlandırıldı. Siber saldırılar özellikle seçim günü öğlen saat 12:00 dan başlayıp Pazartesi sabah 07:00 ye kadar devam etti. Seçim Sistemi yazılımı seçim günü yurtdışından gelecek tüm trafiğe kapatıldı. Güvenlik sebebiyle veri toplama sisteminde seçim günü testlerde kullanılandan farklı bir web adresi kullanıldı.

Kemal Öztürk seçim gecesi yaşananları anlattı İZLE

Kemal Öztürk seçim gecesi yaşananları anlattı İZLE

Kemal Öztürk seçim gecesi yaşananları anlattı İZLE

Kemal Öztürk'ün açıklamalarının satır başları;

"YSK'NIN VERİLERİ MEDYANIN GERİSİNDEN GELİR"

"İkinci konu Sayın Mansur Yavaş'a verilen bilgilerde yanlışlar var. Saat 22:00'de basın toplantısı haberini biz yaptık. Toplantıyı yaptığı saat 21:30. Bu saatte sandıkların yüzde 14'ü açılmış Ankara'da. Saat 21:00'de. Saat 22:00'de yüzde 20'si açılmış. YSK'nın verileri her zaman medyanın gerisinden gelir.

Dün CNN ekranlarında şöyle bir cümle söyledi. YSK'dan bana verilen bilgi dedi. İki ihtimal var. Çok farklı rakamlar verildi kendisine, iki simülasyon yapılmış olabilir. Sayın Mansur Yavaş bu simülasyona dayanarak yüzde 50 oy aldım demiş olabilir.

"DOĞRUDAN BİZİ HEDEF GÖSTERDİLER"

Sayın Mansur Yavaş hep gerideydi Gökçek'in gerisindeydi. Ben o toplantıyla ilgili kritik bir şey söyleyeceğim. Anadolu Ajansı'nı itham etti. Gürsel Tekin bizi suçladı. Doğrudan AA'yı hedef gösterdi. Haluk Koç bizi hedef gösterdi. Bizim manipülasyon yaptığımız iddia edildi.

"AİLELERİMİZE KÜFÜR İŞİTTİK"

Sayın Bülent Arınç ve Başbakanımız gereken cevabı verdiler. O basın toplantısından sonra AA telefonları sabaha kadar susmadı. Ailelerimize küfür işittik. Duymadığımız utançtan da kahrolacağımız utanç yaşadık.

"TÜRKÇE KONUŞAN HACKERLAR KAMPANYA BAŞLATTILAR"

Size bir utanç belgesi göstereceğim. O basın toplantısından çok kısa sonra, hackerlar, bir uluslararası kampanya başlattılar. İngilizce, dünyanın bütün hackerlarını, AA'nın web sitesini vererek, ateş diyerek kampanya başlattılar. Bunu yapan, Türkçe konuşan hackerlardır. Çökertmek için kampanya başlattılar. Bizim verilerimiz niye durdu? Bu savaş yüzünden."