Kemal Yıldır kimdir

kemalyldır

1958 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğan Kemal Yıldır, 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Yıldır, 1977 yılından itibaren bir süre özel sektörde çalıştı.

2010 YILINDAN BERİ GENEL MÜDÜR

1981 yılından itibaren de sırasıyla TEK, TEAŞ ve TEİAŞ'ta İletim Hatları Proje Daire Başkanlığı'nda Mühendis, Orta Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü Ankara Röle Ölçü Aletleri Müdürlüğü'nde Mühendis, Başmühendis ve Müdür olarak görev yaptı. Yıldır daha sonra Tesis ve İşletme Grup Müdürlükleri'nin 04.08.2003 tarihinde aynı çatı altında birleştirilmesi sonucu kurulan 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne atandı.

23.08.2010 tarihinden itibaren Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı  yapmakta olan Yıldır, yaşanan elektrik kesintisi sonrasında istifa etti.

İSTİFASINI ENERJİ BAKANI YILDIZ AÇIKLADI

Türkiye genelinde yaşanan büyük elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kemal Yıldır'ın istifasını basına kendisi açıkladı.

İstifasının ardından açıklama yapan Bakan Yıldız'ın açıklamasına ek olarak elektrik kesintisinin nedenini, elektrik sisteminin kendi içerisindeki dengesizliğin oluşturduğu arıza ve bunun sonucunda sistemin çökmesi olarak belirten Yıldır, yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili araştırma yapan kadronun başında bulunuyordu