Kenan Evren'in ismi doğduğu şehirden silindi
Ajanslar

12 Eylül darbesinin mimarı ve Türkiye Cumhuriyetinin 7. Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren'in ismi kimi kaynaklarda doğduğu şehir olarak gösterilen Manisa'nın Kula ilçesinden resmen silindi.

YENİ İSMİ BEY MAHALLESİ OLDU

Kula'da Kenan Evren Mahallesinin adı Kula Belediye Meclisi'nin aldığı kararın ardından Manisa Valiliği'nin oluruyla Bey Mahallesi olarak değiştirildi.

Kenan Evren'in ismi doğduğu şehirden silindi

"DARBE İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik kimliğinin hiçbir darbenin ve darbe teşebbüsünün parçalayamayacağını söyleyerek, "Darbe izlerini Kula'da imkanlarımız doğrultusunda silmeye çalışıyoruz. Kardeşi kardeşe kırdırarak vatanı bölmeyi hedefleyen darbelerde millet olarak ağır bedeller ödedik. Kenan Evren ismini Kula'dan silinmesi için ilk teklif bizden önceki dönemde meclise sunuluyor, fakat dönemin Belediye Başkanı Kenan Evren yaşarken ismini değiştirmek ayıp olur diye teklifi reddediyor. Unutmayın, geçmişten bugüne zulmü alkışlayan, zalimleri sevenler hep kaybetti ve kaybedecek. Ne mutlu ki Kenan Evren Mahallesinin adını değiştirmekte bize nasip oldu. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.