Kesik baş cinayetinde Yargıtay Savcısı onama istedi
ensonhaber.com

Türkiye'nin son yıllarına damga vuran ve çokça tartışılan kesik baş cinayetinde, kararın kesinleşmesinde sona gelindi.

CEZA DAİRESİ KARARI BOZDU

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, olaydan sonra kendisine tecavüz eden Nurettin Gider'i öldürdüğü gerekçesiyle, Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmişti. Yarıgtay 1. Ceza Dairesi ise cinayet esnasında yardım aldığı gerekçesiyle kararı usul yönünden bozarak, tekrar Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

YARGITAY BAŞSAVCILIĞI KARARIN ONANMASINI İSTEDİ

Tekrar yerel mahkemede görülen davada Yıldırım, cinayet esnasında yardım almadığını ve kendi işlediğini belirtti. Bunun üzerine mahkeme, kadının müebbbet hapse çarptırılmasına hükmetti.

Kesik baş cinayetinde Yargıtay Savcısı onama istedi

Tekrar Yargıtay'a giden dosya için Yargıtay Başsavcılığı, yerel mahkemenin kararının onanmasını istedi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı onarsa Nevin Yıldırım'ın, müebbet hapis cezası kesinleşecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Nevin Yıldırım, Isparta Yalvaç'a bağlı Koruyaka Köyü'nde 28 Ağustos 2012 tarihinde Nurettin Gider'i, kendisine tecavüz ettiği için av tüfeğiyle öldürmüş ve başını keserek köy meydanına koymuştu.

Cinayeti işlediği gün 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.  25 Ocak 2015'te ise müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO