Kılıçdaroğlu aile sigortasının kaynağını açıkladı - İzle

Kılıçdaroğlu aile sigortasının kaynağını açıkladı - İzle

ENSONHABER.com/ÖZEL Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KAYNAK OLARAK BÜTÇEYİ GÖSTERDİ

Genel Başkanlığa geldikten sonra CHP'nin seçim startını veren Kılıçdaroğlu, son günlerde ''Aile Sigortası'' projesinin kaynağı ile ilgili çok eleştirldi. Medyanın ve kamuoyunun hatta hükümetin bile merak ettiği o kaynak sorusuna dün akşam canlı yayında detayları ile cevap verdi. Ahmet Hakan'ın ''Kaynağı nereden bulacaksınız?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu kaynağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, kaynak olarak bütçeyi gösterdi. Bu proje için bütçenin yüzde 1,7'sinin yeterli olacağını belirten Kılıçdaroğlu ''Milli Savunma Bakanlığı'nda kısıtlama yapabilirsiniz. Bu bizim siyasi tercihimiz olacaktır. İktidara geldiğimizde biz bütçeyi yoksul halktan yana kullanacağız'' sözleri ile ifade edince Ahmet Hakan ''Asker bildiri yayınlar ama...'' ifadelerini kullanınca ''Ne yaparlarsa yapsınlar efendim. Ben halkı kazanmak istiyorum. Halkın sorununu çözmek istiyorum. Eğer o insan orada açsa, siz askerin eline silah vermişsiniz ne işe yarayacak'' sözleri ile açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun kaynak açıklamasını izlemek için tıklayın...

HÜKÜMETİN TEPKİSİ MERAK KONUSU

Kılıçdaroğlu hükümetin ağır eleştirilerine maruz kaldığı kaynak sorusuna bütçeyi gösterdi. Bütçelerde yapılacak kısıtlamalarla bu projenin kaynağının sağlanacağını açıklayan Kılıçdaroğlu'na hükümetin tavrının nasıl olacağı ileriki günlerde netlik kazanacak.

CANLI YAYINDA CNN TÜRK'E ÇAKTI

Halk TV sorularına da açıklık getiren Kılıçdaroğlu, neden Halk TV ile çalıştıklarını da medyaya sitem ederek açıkladı. Ahmet Hakan'ın ''Siz neden bir televizyonun hizmetlerini satın almayı seçiyorsunuz. Normal Türkiye'deki medya ortamından yararlanmak yolunu seçmiyorsunuz'' sorusuna canlı yayında CNN TÜRK'e de çakarak cevap verdi. Kılıçdaroğlu ''Kim bize yer veriyor. Kim bizim mitinglerimizi canlı veriyor. Sayın Başbakan konuştuğu zaman çok şükür CNN de dahil olmak üzere bütün televizyon kanalları canlı veriyor. Biz konuştuğumuz zaman hangi televizyon kanalı canlı veriyor. Medyadan bizim şikayetimiz var'' ifadeleri ile açıklandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında CNN TÜRK'e çaktığı an...