Kılıçdaroğlu Almanya'yı Porsche ile gezdi
ensonhaber.com

kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turunun Almanya ayağında partilileriyle 3 ayrı kentte toplantı yaptı.

Kılıçdaroğlu Almanya'yı Porsche ile gezdi

Kılıçdaroğlı bu toplantılar için Mannheim, Stuttgart ve Münih arasında 500 kilometre yol katetti.

PORSCHE İLE GEZDİ

Almanya'da bir günde 3 kenti gezen Kılıçdaroğlu'nun bu hızlı programı için partinin tercihi Porsche Panamera oldu.

Kılıçdaroğlu Almanya'yı Porsche ile gezdi

ALMAN OTOBANLARINDA HIZ SINIRLAMASI YOK

Almanya’ya gelenlerin hep dilindedir, “Almanya’da otobanlarda hız sınırı yok” derler. Ama bu bilgi tamamen doğru değildir. Elbetteki otobanlarda hız sınırlamaları mevcuttur. Bu sınırlamaların çeşitleri vardır. Ama diğer bir noktadan bakıldığında diğer ülkelerdeki gibi Maksimum Sürat uygulaması yoktur.

Örneğin Türkiye’de maksimum sürat uygulaması 120 km/h’dir. Almanya’da ise böyle bir son sürat limiti yoktur. Ama bölgesel olarak, örneğin yol ayrımlarında, sürekli yağış alan bölgelerde ya da otobanların yerleşim yerlerine yakın olan kesimlerde bir takım sınırlamalara gidildiği görülür.

Örnek vermek gerekirse, otobanlarda yol ayrımlarında ki hız sınırlaması genelde 120 km/saat’dir. Siz otobandan çıkmıyor olsanız bile, yola giren araçların güvenliğini sağlamak için bu hız sınırlamasına her yol ayrımına ~ 500-1000 m kala uymak zorundasınızdır.

Aksi hallerde yol kenarlarına konuşlandırılmış olarak sürat tespit kameraları resimlerinizi çeker ve sizi ceza ödemek zorunda bırakabilir. Örneğin, Frankfurt-Stuttgart arasındaki otobanda, hız sınırlamasının 100km/saat olduğu Frankfurt Havalimanı yol ayrımından sonra yolun solunda konumlandırılmış üç adet fotoğraf makinesi vardır. 100 km/saat olan bu bölgede 110 km/saat gitmenin cezası bizlere 36 Euro olarak kesilmiştir.

Otobanlarda sık yağış alan kesimlerde, yağış ya da ıslaklık olduğunda hız sınırlaması 80 km/saat’e kadar düşebilir, bu durum sis olduğunda da geçerlidir. Benzer şekilde akşam saat 22’den sonra belli otoban güzergahlarında yerleşim yeri kenarlarından geçilirken hız neredeyse 50-80 km/saat kadar düşürülebilmekterdir.

(Kaynak: aydincanpolatkan.com)