Kılıçdaroğlu aşiret sofrasında

Kılıçdaroğlu aşiret sofrasında

Mardin'de CHP Kadın Kolları tarafından 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temaslarını tamamladıktan sonra gece, 'Bekiro aşireti'nin önde gelen ismi Ömerli İlçe Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Altundağ'ın ölen kuzeninin taziyesine katıldı.

BAĞDAŞ KURUP DUA OKUDU

Kılıçdaroğlu, okunan Kuran-ı Kerim'den sonra dua etti, yer sofrasında yemek yedi. Kılıçdaroğlu'na aşiret sofrası Foto galeri için tıklayın Kılıçdaroğlu dün saat 20.00 sıralarında Mardin'e 22 kilometre uzaklıkta bulunan Ömerli İlçesi'ne giderken kendisini ve beraberindekileri zırhlı araçlarla kar maskeli özel harekat şube polisleri korudu. Ömerli İlçesi'ne Kılıçdaroğlu'nun gidişi ve dönüşte kar maskeli özel harekatçıların içinde bulunduğu zırhlı araçtaki projektörlerin ışığıyla yol üstündeki tepeler olası saldırıya karşı sürekli kontrol edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu aşiret sofrasında

YER SOFRASINA OTURDU

Ömerli'de Bekiro aşiretinin lideri ve Belediye Başkanı Yılmaz Altundağ'ın evine giden Kemal Kılıçdaroğlu burada kendisini karşılayan evin kadınlarıyla ayak üstü kısa süre sohbet ettikten sonra salonda kendisi içi hazırlanan yer sofrasına geçti. Sofranın başka bir yerinde oturan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i yanına çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, okunan Kuran-ı Kerim'den sonra Belediye Başkanı Yılmaz Altundağ'ın yakalandığı hastalıktan kurtarılamayarak vefat eden kuzeni 37 yaşındaki Gülfidan Ay için dua etti. Ağırlıklı olarak kuzu dolması ve içli köfte yer alan sofranın başına bağdaş kurarak oturan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye başkanı Yılmaz Altundağ'dan ilçenin durumuyla ilgili bilgi aldı.

30 KÖY BOŞALTILDI

Başkan Altundağ, ilçeye bağlı olan 42 köyden 30'unun güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını, dönüşlerin ise çok yavaş olduğunu anlatırken, şöyle dedi: "İlçemizde dünyanın en iyi üzümü yetişiyor. Burada 10 üzüm çeşidi var. Ayrıca kirazımız da meşhurdur. Üzüm ve kiraz çıktığında size özel olarak göndereceğiz." CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile partililer taziye nedeniyle kendisi için kurulan büyük salonda yemek yerken; Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile diğer CHP'li kadınlar ise bir başka odada masada yemek yedi. Kılıçdaroğlu, saat 23.00 sıralarında Mardin'den özel uçakla Ankara'ya döndü.