Kılıçdaroğlu: Bilal onlarla neden sürekli görüşüyor

Kılıçdaroğlu: Bilal onlarla neden sürekli görüşüyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticileri arasında olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) “İhale karşılığı rüşvetin toplandığı bir merkez” olduğunu öne sürdü.

CEVAP GELMEDİ

CHP Grup toplantısında “Erdoğan'ın oğlu Bilal'in yöneticisi olduğu TÜRGEV'in, bir devlet bankasında hesabı var mı? Bu hesaba 26 Nisan'da 99 milyon 999 bin 990 dolar para yattı mı?” diye sorduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bir cevap alamadığını söyledi. Sözcü gazetesine konuşan Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakfa aktarılan bütün paraları Başbakan Erdoğan yakından izliyor, finansını bizzat kendisi sağlıyor. Bunu topluma hayır-hasanet işi olarak sunuyor. Haram parayla, hayır işi yapılmaz. Bu paraların neden toplandığını da çok iyi biliyoruz. Yeni bir yapı oluşturmak istiyorlar.

MEB YETKİLİLERİYLE BİR ARAYA GELİYOR

Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle zaman zaman bir araya geliyor. Sormak gerekiyor, ne işi var Bilal Erdoğan'ın kamu görevlileriyle. Neden bir araya geliyorlar bunlar. Eğitim alanında yeni paralel bir yapı oluşturmak istiyorlar.”

BİZİ İZLESİN

Dosyaların ortayla çıkmaması için devletin tüm kurumlarıyla oynandığını savunan Kılıçdaroğlu, durumun kapatılmayacak kadar büyük olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı, “Yakında yeni açıklamalarımız olacak. Başbakan, bizi izlemeye devam etsin…” dedi.