Kılıçdaroğlu CHP'lilere iktidarın reçetesini verdi

kemal-kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de katıldığı Ege Bölgesi örgüt toplantısında partililere seçim süreciyle ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda partililere "Partiyi eleştirmeme sözünü veriyor musunuz" diyerek üç kez sordu. Partililer de bir ağızdan üç kez "Söz" diye bağırdı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Kılıçdaroğlu CHP'lilere iktidarın reçetesini verdi

"YANLIŞ DA OLSA PARTİNİZİ SAVUNUN"

"Birbirimizi eleştirmekten bir şey yapamıyoruz. Elimize ne geçecek? Parti militanı gibi olmalısınız. Parti militanlığı, her koşulda partisini savunmaktır. Eğri olduğunu bilse, yanlış olduğunu anlasa dahi partisini savunur. Onun görevi parti programı, kurultay kararları, tüzükler genel başkan söylemleridir. Ona uyacak. Uymuyorsa ayrılır gider. Ona saygı duyarız."

Kılıçdaroğlu CHP'lilere iktidarın reçetesini verdi

"MUSTAFA KEMAL ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN"

"Kimse Mustafa Kemal üzerinden özel siyaset yapmasın. O hepimizin ortak değeri. Bugün, 1930’ların konuşmalarına sıkışıp kalınmaz. Dünya değişiyor. Biz de değişeceğiz ama değişim neye göre. Geriye değil ileriye doğru değişeceğiz."

Kılıçdaroğlu CHP'lilere iktidarın reçetesini verdi

"RAMAZAN AYINDA SİGARA İLE DOLAŞMAYIN"

"Toplumun değerlerine saygı göstermek parti üyesinin görevidir. Ramazan ayında elinde sigara ile ortama girmek doğru değil. Muharrem ayında cem evinde su içmek de doğru değil. Toplumun değerlerine saygı gösterin. Ben bunu söylediğim zaman ’vay efendim laiklik elden gidiyor’ deniyor. Karnı aç bir insana sosyal devleti laikliği demokrasiyi üniversite özerkliğini anlatamazsınız."

Kılıçdaroğlu CHP'lilere iktidarın reçetesini verdi

"İKTİDAR OLMAMIZI BİZ ENGELLİYORUZ"

"Her alanda her projemiz var. Okumuyoruz. Birbirimizi eleştiriyoruz, vatandaşa ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. İktidar olmamızı biz engelliyoruz. AKP engellemiyor bizim iktidarımızı. Güven vermiyoruz. Kendi partisine ihanet eden bir parti mensubu olur mu? Bir üçüncü kişi yanında partinizi eleştirmeyin. Önce davanıza inanacaksınız. Köylerde CHP’lilerin değil AKP’nin ya da diğer kesimlerin kahvesine gidin. Orada kendinizi anlatın."

"BEN SİZE İÇMEYİN DEMİYORUM Kİ"

"Rakı masalarında enerji harcamayın dediğimde eleştirilerde bulundular. Ben size ’İçmeyin’ demiyorum ki. Size ’Enerjinizi rakı masasında harcamayın’ diyorum. Benim amacım partiyi dar çemberden kurtarmaktır. Ben dışarıya açılmak, oy vermeyen kesimlerle kucaklaşalım istiyorum. Kadın kollarımızın her eve girmesini isteyeceğiz. Seçim stratejimiz kadınlar üzerine kurulu olacak. Az ama toplumun geniş kesimlerine hitap eden projelerle ortaya çıkacağız."