Kılıçdaroğlu darbe girişimi sonrasını değerlendirdi
ensonhaber.com

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainler tarafından gerçekleştirilen ancak devletin ve milletin dik duruşuyla bertaraf edilen darbe girişimi sonrası, ülkede 3 aylık OHAL kararı alındı.

Karar sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, NTV özel yayınında gelişmeleri yorumladı:

"Darbenin Türkiye'nin ağır bedeller ödettiğin, geçmişteki örneklerden biliyoruz. Son darbe girişimine de böyle bakmamız gerekiyor.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KANLI DARBE GİRİŞİMİ

Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimidir. Ne olup bittiğini biz de merak ediyorduk. Uçağımız İstanbul'a iner inmez olayın vahametini öğrendik. Telefondan önce darbe karşıtı açıklamalar yaptık.

İşin özü şu darbelerden bu kadar büyük acıların çekildiği bir ülkede hepimiz geçmişten ders çıkarmalıyız. Gözaltılar var mı? Var. On binlerce kamu görevlisi görevden alındı mı? Alındı. OHAL mi vardı? Biz şunu söyledik darbe kime karşı yapıldı parlamenter sisteme karşı yapıldı. TBMM bombalanırken TBMM çalışıyor muydu? Çalışıyordu. Meclis bombalanırken çalışmalarını sürdürdü.

Kılıçdaroğlu darbe girişimi sonrasını değerlendirdi VİDEO

OHAL SORUSUNA YANIT

OHAL dönemleri hep darbelerden sonra olmuştur. Darbe konusunda hangi yasayı getirdiler de geciktirdik? Kendilerine söyledik, getirin yasayı hemen derhal çıkartalım. Üstelik bunu 4 siyasi parti getirin kardeşim hangi düzenlemeyi getirin gereğini yapalım dedi.

Hangi yasa isteniyorsa getirsinler destek veririz. Kimse gecikir bahanesine sığınmasın bir şey gelmedi ki geciksin. Başbakan ile görüşmede sorumlu bir muhalefet yapacağımızı söyledim. Biz hukukun üstünlüğünün gereğini yapmak istiyoruz. Hukuk alanında yapılacak her yanlış darbe zihniyetini güçlendirebilir. Biz bir cadı avının başlatılmamasını istiyoruz.

İDAM SORUSUNA YANIT: HÜKÜMET SOKAĞA TESLİM OLMAMALI

Hükümet sokağa teslim olmamalı. Devleti yönetenler sağduyu ile devleti yönetmek zorundadırlar. Hükümet edenler sağduyu ile düşünmek zorunda. Kararların uluslararası yankılarına da bakılmalı.

Zafiyet varsa yönetimde zafiyeti var demektir. Yargının tarafsızlığının elden gittiğini söyledik Ergenekon'un yanlış olduğunu söyledik. Ben suçlandım.

Kılıçdaroğlu darbe girişimi sonrasını değerlendirdi